Tips voor de beginnende oldtimer hobbyist

Tips voor de beginnende oldtimer hobbyist

7 april 2020 0 Door Stefan

Voor veel mannen is het een jongensdroom: een oldtimer om aan te sleutelen en af en toe een stukje mee te rijden. Maar een oldtimer als hobby is niet voor iedereen even geschikt.  Daarom lees je in dit blog wat er allemaal komt kijken bij het hobbyen aan een oldtimer, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Het kostenplaatje

Het is geen geheim dat een oldtimer hebben geen goedkope hobby is. Als je geluk hebt, zal je ergens een goedkope carrosserie op de kop tikken, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Originele oldtimer onderdelen kunnen namelijk ook behoorlijk aan de prijs zijn. Het is echter wel zo dat je flink winst kan maken als je een goedkope oldtimer koopt, opknapt en vervolgens verkoopt aan een verzamelaar. Vooral op populaire modellen kan je flink wat winst maken, omdat er veel vraag naar is. Zo kan je aan je hobby een zakcentje verdienen!

Neem de juiste verzekering

Omdat aan een oldtimer dus een behoorlijk prijskaartje kan hangen, is het belangrijk dat je hem verzekerd. Dit gaat er echter meestal wat anders aan toe dan bij een gewone auto. Er kunnen namelijk speciale premies en voorwaarden komen kijken bij de verzekering van een oldtimer, maar dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Kijk hier dus goed naar en doe je research voordat je besluit een oldtimer aan te schaffen!

Skills

Als je een oldtimer op wil knappen, zul je natuurlijk wel een beetje kennis over auto’s moeten hebben en handig genoeg zijn om deze kennis toe te passen. Ben je minder handig? Kies dan voor een auto waar weinig aan gesleuteld moet worden. En zelfs voor degene met twee linkerhanden is er toch een mogelijkheid om in een oldtimer te kunnen rijden. Je kunt je oldtimer namelijk ook laten restaureren!

Lees tip:  Op deze manier worden we afgeleid achter het stuur