Tips voor een stoere jongenskamer

Tips voor een stoere jongenskamer

15 augustus 2022 0 Door Brian

Wil jij de jongenskamer van je zoon renoveren, geeft je zoon aan dat zijn kamer niet meer bij zijn leeftijd past of gewoon een plekje creëren waar een jongen zich terug kan trekken? In dit artikel hebben we een aantal interieurtips beschreven voor het renoveren van een stoere jongenskamer.

Moodboard maken

Voordat je begint met renoveren, is het verstandig om een moodboard te maken. Zo kan je van tevoren zien hoe de kleuren en de sfeer van de kamer eruit komen te zien. Je kunt dit bord ook gebruiken om je zoon te laten zien wat voor inrichting zijn nieuwe kamer krijgt. Zo kan hij ook zijn mening geven over de inrichting.

Er zijn verschillende thema’s die je kunt gebruiken voor een jongenskamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een autothema of een natuurthema. Als je zoon van sport houdt, kan je ook kiezen voor een sportief thema.

Wallpapers of auto fotobehang

Kies je voor behang of verf? Jongens zijn vaak fan van auto’s of andere voertuigen. Wist je dat je speciaal behang kunt vinden met autoprints, bijvoorbeeld auto behang. Perfect als een jongen helemaal weg is van de nieuwste en luxe sportwagens. Deze maken de kamer een stuk vrolijker en stoerder. Tegenwoordig vind je de stoerste sportwagens, zoals een Ferrari F12 Berlinetta en een BMW M3 ook in de slaapkamer, maar dan op behang.

Bed als blikvanger

Een andere blikvanger in de kamer is een mooi bed. Is je zoon fan van hout? Dan kan je zelf misschien wel een bed maken, bijvoorbeeld door een oud bed te verven. Je kunt ook een nieuw bed kopen, dat vaak een stoere uitstraling heeft.

Lees tip:  Zo vervang je de schokdempers van je auto

Stoere lampen

Naast behang en meubels is ook verlichting belangrijk om de juiste sfeer in de kamer te creëren. Zorg tot slot voor voldoende lampen in de kamer, zodat het niet te donker is. Plaats bijvoorbeeld een lamp naast het bed en een andere bij het bureau. Je kunt ook stoere lampen gebruiken, zoals een legerlamp of een metalen vloerlamp. Deze passen perfect in een stoere jongenskamer!

Stijlvol en hip

Met deze interieurtips maak je de kamer van je zoon een stuk stijlvoller en hip. Hij zal binnen de kortste keren blij zijn met zijn nieuwe jongenskamer.