Top 3 trends op het gebied van parkeerplaatsverlichting

Top 3 trends op het gebied van parkeerplaatsverlichting

10 juni 2021 0 Door Bob

Je zou het misschien niet verwachten, maar parkeerplaatsverlichting hebben ook bepaalde trends die steeds uitgroeien tot een nieuwe ontwikkeling. Zo waren vroeger gelige straatlampen de techniek om de straten op een andere manier mee te belichten. Of de bepaalde vorm van een lantaarnpaal die dan ervoor moet zorgen dat dan de gehele weg verlicht wordt in plaats van een deel. Kortom, er zijn veel mogelijkheden. In deze blog lees je de trends die op dit moment spelen rondom parkeerplaatsverlichting.

De verlichting wordt steeds slimmer door technologie

Ben je wel eens op een parkeerplaats geweest waar alles donker was, maar als je dichterbij kwam dat ineens de lampen aanspringen? Dat is een van de nieuwste technieken die zijn ontworpen. Ze zijn nog redelijk nieuw, maar ze komen langzaam steeds meer in het straatbeeld op. Dit moet ervoor zorgen dat verlichting minder energie opneemt. Daarbij zijn er nu ook parkeerplaatsverlichting die energie halen van de zon. Er zitten dan namelijk kleine zonnepanelen bovenop de verlichtingen waardoor ze in de ochtend opgeladen worden en ‘s avonds verlicht zijn op groene energie.

De verlichting wordt steeds minder vel

De laatste tijd zien we steeds vaker dan nieuwere parkeerplaatsverlichtingen niet zo vel wit meer zijn maar een combinatie van wit en geel licht. Dit hebben ze expres zo gedaan, om zo oogschade te voorkomen bij mensen. Eerste gebruikte ze behoorlijk fel wit licht en dat werd ervaren als onprettig. Maar geel licht vonden mensen ook niet fijn om te zien waar ze heen gingen in het donker. Dus hebben ze een oplossing bedacht om een combinatie te maken van beide lichten. Volgens deskundige zou dit voor de ogen moeten helpen om meer rust te geven.

Lees tip:  Dingen om te overwegen bij het kopen van motorpakken in de uitverkoop

Het wordt steeds meer duurzamer

Zoals we net ook zeiden worden parkeerplaatsverlichtingen steeds duurzamer. Van de zonnepanelen op de palen, tot aan het hergebruiken van andere verlichten. Daarbij wordt veel oud materiaal gerecycled of omgesmolten tot nieuw materiaal wat weer gebruikt kan worden voor nieuwe verlichtingspunten. Conclusie, we gaan nu naar een beter wereld van groene verlichting en beter zich op de parkeerplaats.