Veilig stoppen met goede remschijven

Veilig stoppen met goede remschijven

14 november 2021 0 Door Brian

De remschijven zijn de onderdelen in je auto die tegen de trommels drukken en je afremmen. Ze werken net als remblokken, maar ze bevinden zich op een andere plaats: in het wiel. Remschijven verslijten na verloop van tijd en moeten regelmatig worden vervangen om je veiligheid op de weg te garanderen. Als je merkt dat je auto trilt tijdens het remmen, is het tijd voor nieuwe remschijven!

Waarom zijn remschijven belangrijk in het verkeer?

In het verkeer moet u zo snel mogelijk kunnen stoppen. Wanneer je remschijven versleten zijn, wordt het moeilijker om je auto zo snel als nodig tot stilstand te brengen. Goede remschijven vergroten de kans dat je voldoende ruimte hebt tussen jou en de auto voor je om volledig tot stilstand te komen.

Wanneer moet je je remschijven vervangen?

Zoals met alle auto-onderdelen geldt ook hier: hoe langer je wacht met vervangen, hoe minder goed. Remschijven slijten na verloop van tijd en als ze helemaal versleten zijn, kan je niet meer stoppen in het verkeer. Als het buiten regent of glad is, kan dit heel snel tot een ongeluk leiden! Wanneer je de remmen van je voertuig vervangt, ga dan voor kwaliteitsmerken zoals Bosch, die een grote remkracht bieden, zodat niemand van de weg glijdt door een slecht remvermogen. Vaak merken mensen die rijden op slechte remschijven niet hoe slecht hun auto stopt totdat ze nieuwe remschijven onder de auto krijgen.

Hoe vervang je de remschijven van je auto?

Wanneer je klaar bent om je remschijven te vervangen, is de eerste stap ervoor te zorgen dat het gebied eromheen schoon is. Zoek de remtrommel en verwijder eventueel vuil of roest dat zich op of in de buurt ervan bevindt. Gebruik vervolgens een schroevendraaier om de oude remschijf eruit te wrikken. Draai vervolgens de wielmoeren van elk wiel los met een sleutel. Verwijder één wiel per keer en verwijder de oude remschijf. Smeer de nieuwe remschijf van de auto in met siliconenvet of anti-seize smeermiddel voordat je deze op zijn plaats zet. Als je eenmaal een van je remschijven hebt vervangen, doe dan hetzelfde voor elk van je andere wielen!

Lees tip:  Roy Data; de database voor verzekeraars

Het belangrijkste bij het vervangen van het remsysteem van je auto is ervoor te zorgen dat ze goed vastgezet en gesmeerd. Dit zorgt ervoor dat ze je zo snel mogelijk tot stilstand kunnen brengen wanneer het tijd is om te remmen!