Waar moet je op letten bij een aanhangwagen kopen?

Waar moet je op letten bij een aanhangwagen kopen?

20 februari 2020 0 Door Brian

Een aanhangwagen komt eigenlijk altijd wel van pas. Tijdens het klussen, vakantie, verbouwen, opruimen of verhuizen is het altijd fijn als je gebruik kunt maken van een aanhangwagen. Als je een nieuwe aanhangwagen gaat kopen is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Lees hieronder meer over waarop je moet letten bij de aanschaf van een aanhanger.

Waarvoor wil je de aanhangwagen gebruiken?

Dit is een vraag die je jezelf moet stellen voordat je een nieuwe aanhangwagen koopt. Wil je zakelijk of particulier een aanhanger kopen? Wil je misschien wel leasen? En voor waarvoor wil je de aanhangwagen allemaal gaan gebruiken. Als je regelmatig zware ladingen moet vervoeren heb je een andere aanhangwagen nodig, dan dat je een bankstel van Marktplaats wilt ophalen. Stel jezelf deze vragen en bepaal welk type aanhangwagen het beste bij jou past.

Geremd of ongeremd

Als je op zoek gaat naar een nieuwe aanhangwagen dan krijg je te maken met geremde en ongeremde modellen. Dit betekent of er wel of geen remsysteem op de aanhanger zit. Geremde aanhangwagens zijn over het algemeen duurder, maar bieden dan ook extra veiligheid. Als je zwaardere ladingen wilt vervoeren moet je zeker kiezen voor een geremde aanhanger. Voor kleine en lichte ladingen is een ongeremde aanhangwagen prima.

Rijbewijs B+ of BE nodig?

Is het totale gewicht van de auto met aanhanger minder dan 3500 kilo? Of weegt de aanhanger minder dan 750 kilo? Dan is een rijbewijs B voldoende. Als er meer gewicht vervoert moet worden dan is een rijbewijs B+ of BE nodig. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kopen van een aanhangwagen. Meer over aanhangers en rijbewijzen vind op Rijksoverheid.nl.

Lees tip:  Op naar de betaalbare EV – of zit dat net wat anders?

Typen aanhangwagens

Bij het zoeken naar een geschikte aanhangwagen heb je de keuze uit diverse typen. Bij HAPERT, de marktleider van de Benelux op het gebied van aanhangwagens, heb je keuze uit de volgende modellen: open, kipper, plateau en gesloten.