Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

17 augustus 2020 0 Door Brian

Wanneer je iets koopt, wil je natuurlijk geen miskoop doen. Zeker niet als het aankomt op een grote aankoop zoals een auto! Daarom leggen we in dit artikel uit waar je zoal op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

De verkoper

Wanneer je een auto gaat kopen, is het belangrijk om dit bij een betrouwbare verkoper te doen. Koop je de auto bij een autobedrijf, check dan zaken als de KvK registratie en online reviews. Koop je de auto bij een particulier, dan is dit uiteraard een stuk lastiger als het gaat om een onbekend persoon. Daarom bevelen we aan om te gaan voor een autobedrijf zoals RP Automotive. Heb je toch een mooie auto bij een particulier gezien, vraag dan om zoveel mogelijk gegevens. Vraag bijvoorbeeld of je het ID-bewijs mag zien, en zorg dat je weet waar de verkoper woont.

De kilometerstand

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een auto is de kilometerstand. Hoe meer een auto heeft afgelegd, hoe meer hij versleten is. Daarom wil je het liefst een auto met zo min mogelijk kilometers op de teller. Bij een ontzettend laag aantal kilometers op de teller bij een oudere auto is er ook mogelijk iets niet in orde. Zo kan de kilometerstand teruggedraaid zijn, wat illegaal is. De RDW registreert echter tellerstanden. Bij hen kun je dus navragen of de tellerstand betrouwbaar is of niet. Bij auto’s die uit het buitenland zijn geïmporteerd is dit echter niet bijgehouden, pas hier dus mee op.

Lees tip:  Het gebruik van laadpalen

Onderhoud

Tot slot is het belangrijk dat de auto die je wilt kopen goed onderhouden is. Vraag dus om onderhoudspapieren, en kijk of de auto de afgelopen jaren steeds onderhoudsbeurten plus APK-keuringen heeft gehad. Wanneer de vorige eigen zuinig is geweest op de auto, heeft hij/zij dit soort papieren vaak netjes bijgehouden.