Waar moet je opletten als je naar het buitenland wil transporteren?

Waar moet je opletten als je naar het buitenland wil transporteren?

26 augustus 2022 0 Door Brian

Naar de UK transporteren of naar welk land dan ook is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral voor grote en vele goederen kan dit niet een makkie zijn. Als je bijvoorbeeld van plan bent om te verhuizen, dan zul je moeten kijken naar verhuisbedrijven. Voor bedrijven die goederen over de grens willen brengen is dit ook een lastig vraagstuk. Transporteren naar Nederland of naar het buitenland hoeft echter niet lastig te zijn. Wij leggen in dit blog uit op welke punten je moet letten als je van plan bent om Naar de UK transporteren (of een ander land).

Maak een lijstje met gerelateerde punten (transport wijze)

Transporteren naar Nederland, Duitsland of welk land dan ook: voordat je transport kiest, maak je eerst een lijstje met de belangrijkste punten. Hierop schrijf je de bestemming, de kenmerken van de producten, wat voor verpakking ze hebben, snelheid van leveren, transportkosten, enzovoorts. Dit zijn allemaal punten die gerelateerd zijn aan de transportwijze.

Vervolgens komt de vraag: wil je de transport zelf doen of laat je dit doen door een externe partij?

Ga je het zelf doen of uitbesteden?

Grote bedrijven kiezen er vaak voor om de transport zelf te doen. Voor ondernemers kan dit echter niet altijd ideaal zijn, omdat transportkosten nogal hoog kunnen oplopen (afhankelijk van de bestemming en de goederen zelf). Naar de UK transporteren of een ander land vereist dat je als ondernemer export kosten betaalt. 

Het uitbesteden van transport kan op verschillende manieren gaan. Transporteren naar Nederland kun je bijvoorbeeld doen door een tussenpersoon te nemen, zij zorgen ervoor dat het proces van transport op een praktische manier gaart. Zo’n dergelijke persoon heet een expediteur. Hij of zij zorgt ervoor dat ook alle gerelateerde documenten goed worden nagelopen. Transporteer je vaak naar het buitenland? Dan is het handig om een vaste tussenpersoon te hebben. Zo bouw je een band op en kun je duidelijkere afspraken maken.