Waar op letten bij de aanschaf van een senioren auto?

Waar op letten bij de aanschaf van een senioren auto?

28 oktober 2018 Uit Door Ilonka

Wanneer je als senior in een dorp woont heb je vaak weinig voorzieningen. Daarom is het belangrijk om zolang mogelijk te blijven autorijden zodat je je vrijheid behoudt. Vandaag de dag zijn er steeds meer auto’s op de markt die uitermate geschikt zijn voor senioren. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan deze blog gauw verder.

Comfortabele auto met hoge instap

Vroeger ging het in en uit de auto stappen zonder na te denken. Maar naarmate je ouder wordt is dat niet zo eenvoudig meer. Gelukkig zijn er steeds meer auto’s op de markt met een hoge instap, waardoor je weer gemakkelijk in en uit de auto kunt komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Renault Captur die een instaphoogte van rond de 69 cm heeft. Met de lage aanschafprijs is het één van de populairste auto’s voor ouderen. Wil je een auto die wat rijker is uitgerust? Kijk dan eens naar de Opel Mokka X met een instaphoogte van ruim 77 cm. Dit model is ook verkrijgbaar in een automaat. Ben je opzoek naar een ander merk? Let dan bij de instap van een auto op onder andere de grootte van de deuropening en de hoogte en breedte van de dorpel naast de stoel.

Hulpmiddelen bij het parkeren

Vaak wordt aangenomen dat jongeren meer schade veroorzaken in het verkeer, maar ook ouderen blijken een risicofactor te zijn. Vaak gaat het ook om schade die we zelf veroorzaken. Om onnodige schade te voorkomen kun je kiezen voor een auto die voorzien is van parkeersensoren aan de voor- en achterkant van de auto. Met deze sensoren wordt aangegeven of je te dicht op een stoeprand zit of bijna tegen een muur parkeert. Ideaal toch? Wil je nog meer hulp tijdens het achteruitrijden of inparkeren? Dan kun je kiezen voor een auto die voorzien is van een achteruitrijcamera. Hiermee kun je net dat ene paaltje ontwijken die je anders nooit gezien zou hebben.

Lees tip:  5 dingen om rekening mee te houden wanneer je een auto uit het buitenland importeert

Elektrische verstelbare stoel

Het is belangrijk dat je goed kunt zitten tijdens het autorijden. Wanneer je de auto met je partner deelt is het natuurlijk erg vervelend als je iedere keer de stoel handmatig moet aanpassen. Ons advies is daarom om voor een autostoel te kiezen die elektrisch in hoogte te verstellen is. Ook is het mogelijk om in de meeste auto’s een draaibare stoel in te laten bouwen.