Waarom is leasen nu zo populair?

Waarom is leasen nu zo populair?

24 januari 2024 0 Door Brian

Het is geen geheim dat auto leasevormen de afgelopen jaren razend populair zijn geworden, en deze trend lijkt zich voort te zetten in 2024. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor lease in plaats van traditioneel kopen? Hier zijn acht goede redenen waarom leasen tegenwoordig de voorkeur geniet, met een focus op zakelijk leasen, met inbegrip van financial en operational lease.

1. Rijden in een gloednieuw model

Niet iedereen heeft het spaargeld om een gloednieuwe bedrijfsauto te kopen, en soms wil je dat spaargeld liever elders investeren. Zakelijk leasen biedt de mogelijkheid om in een nieuw model te rijden zonder dat het een aanslag is op je financiën. Of je nu een Opel Vivaro of een Audi in gedachten hebt, leasen maakt het haalbaar.

Bovendien kun je een leaseauto aanpassen aan jouw ondernemingsbehoeften, met opties zoals parkeerassistentie voor pakketbezorgers of ingebouwde koeling voor cateraars en bloemisten.

2. Leasen is net zo normaal als kopen

Leasen is tegenwoordig net zo gewoon als kopen. Denk maar aan je telefoon of huishoudelijke apparaten, waarvoor je vaak maandelijkse termijnen betaalt. Hetzelfde geldt voor auto’s, met financial en operational lease als gebruikelijke keuzes. Na afloop van het leasecontract kan de auto van jou zijn (bij financial lease) of ruil je hem in voor een nieuw model naar keuze (bij operational lease).

3. Ongeschonden spaargeld

Veel ondernemers hebben het geld om een nieuwe auto te kopen, maar willen hun spaargeld liever onaangetast laten voor andere investeringen, zoals de opleiding van hun kinderen, pensioenplanning, of welverdiende vakanties. Leasen biedt maandelijkse kosten die gemakkelijk in het budget passen, waardoor je precies weet hoeveel je elke maand kwijt bent.

Lees tip:  Een auto kopen bij een autobedrijf

4. We willen ontzorgd worden

Een kapotte auto kan stilstand in je bedrijf betekenen, met mogelijk verlies van inkomsten tot gevolg. Door te leasen, vooral bij operational lease, kun je deze zorg van je af laten nemen. Een nieuwe leaseauto heeft minder kans op pech, wat onverwachte en dure reparaties voorkomt.

5. Tweedehands auto’s hebben een hoger prijskaartje

Tweedehands auto’s zijn duurder geworden, deels omdat organisaties steeds vaker bemiddelen bij de doorverkoop van auto’s. Daardoor zijn occasions moeilijker te vinden en duurder. Auto’s gaan ook langer mee dankzij verbeterde technologieën, wat de zoektocht naar een betaalbare tweedehands auto bemoeilijkt.

6. Profiteer van belastingvoordelen

Ondernemers die zakelijk leasen, zoals met financial lease, kunnen profiteren van fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek. Dit kan leiden tot belastingbesparingen en een lagere winstbelasting. Operational lease biedt doorgaans geen fiscale voordelen op dezelfde manier als financial lease.

7. Groei met je onderneming

Leasen maakt groeien met je bedrijf minder risicovol, omdat je maandelijks weet wat je uitgeeft aan je bedrijfsauto’s. Dit helpt je om de kosten te beheren en je cashflow te behouden zonder een grote initiële investering te hoeven doen.

8. Elektrische auto’s worden toegankelijker

Met het oog op milieubewust ondernemen worden elektrische auto’s steeds populairder. Leasen maakt deze duurzame voertuigen toegankelijker, met hogere maandelijkse kosten maar ook de mogelijkheid om groenere transportopties te promoten bij je doelgroep.Kortom, de populariteit van auto leasevormen is niet zomaar een trend, maar een slimme zakelijke keuze geworden. Of je nu kiest voor financial of operational lease, deze vormen bieden flexibiliteit, gemak en financiële voordelen die traditioneel kopen niet altijd kan evenaren. Het lijkt erop dat leasen hier is om te blijven en zich verder zal ontwikkelen in de komende jaren.