Wat is het beste rijlespakket om te slagen voor je rijbewijs?

Wat is het beste rijlespakket om te slagen voor je rijbewijs?

28 oktober 2022 0 Door Brian

Wanneer je voor je rijbewijs gaat wil je natuurlijk het beste rijlespakket hebben zodat je in een keer voor je rijbewijs kan slagen. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede combinatie hebt van de juiste rijschool en het pakket dat het beste bij jou past.

Stap 1: De juiste rijschool

De eerste stap is het zoeken naar een rijschool. Omdat er veel rijschool zijn is het belangrijk om eerst te filteren op wat voor rijschool je wilt. Dit kan onder andere handig met de CBR Rijschoolzoeker. Hiermee kan je rijscholen filteren op bijvoorbeeld, afstand, slagingspercentage en het totaal aantal afgelegde examens. Het gemiddelde slagingspercentage ligt rond de 48%, je wilt dus voor een rijschool gaan die daar minimaal boven zit. Ook is het handig om een rijschool te kiezen die een redelijk aantal afgelegde examens heeft zodat je weet dat deze ervaren is. Qua afstand moet je doen wat je zelf prettig vindt. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de reviews die rijscholen hebben.

Stap 2:  Het juiste pakket

Wanneer je een selectie aan rijscholen hebt die aan je eisen voldoen is het tijd om te kijken naar de pakketten. Het kan per rijschool verschillen hoe lang een rijles duurt en hoeveel de rijlessen kosten. De verschillen hierin kunnen best groot zijn, dus kijk hier goed naar. Bij de ene rijschool duurt een rijles 60 minuten, terwijl dit bij een andere maar 30 of 45 minuten is. Ook is het belangrijk om te kijken of je bij de pakketten je geld terug krijgt als je niet alle lessen uit het pakket hebt gebruikt. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Lees tip:  Twee eigenschappen van een achteruitrijcamera

Het belangrijkste is om een pakket te kiezen wat bij jouw past. Het is niet zo dat rijlessen van 60 minuten beter zijn dan die van 30 minuten of andersom. Als jij het moeilijk vindt om je lang te concentreren dan kan 30 minuten beter zijn dan 60. Wanneer je vaak moet inkomen met dingen die je doet kan 60 minuten juist weer beter zijn. Kijk dus goed naar wat bij je past als persoon.

Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om rijles te nemen in een automaat. Hiervoor moet je zoeken naar bijvoorbeeld een rijschool automaat in Amsterdam. Ondanks dat het rijden in een automaat steeds vaker gebeurt, is dit nog niet overal mogelijk

Stap 3: neem een proefles

Wanneer je nog twijfelt of een rijschool of het pakket bij je past, neem dan een proefles. Hiermee kun je kijken of er een goede klik is met de instructeur en of de lengte van de rijlessen bij je past. Niet elke rijschool biedt proeflessen aan, maar je kan er altijd naar vragen. Niet geschoten is namelijk altijd mis!