Wat je moet weten over turbo revisie

Wat je moet weten over turbo revisie

31 augustus 2022 0 Door Brian

Heb jij last van een verhoogd oliegebruik of komt er zelfs zwarte rook uit je uitlaat, dan is het zaak om hier niet te lang mee rond te blijven rijden. Al helemaal niet wanneer je auto ook een vreemd geluid maakt. Het is dan zaak om zo snel mogelijk langs een garage te gaan om te laten checken wat er aan de hand is. De kans dat er iets met de turbo van je auto aan de hand is, die is vrij groot. Omdat je er natuurlijk niet op zit te wachten dat de kosten de pan uit rijzen, is het zaak om direct actie te ondernemen. Vaak is het noodzakelijk om je turbo te laten reviseren. Hoe dit in z’n werk gaat en wat de turbo van je auto exact is, vertellen we je in dit artikel.

Wat doet een turbo?

De turbo in je auto zorgt ervoor dat je auto op een efficiëntere manier kan omgaan met het verbranden van de brandstof. De turbo zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof in de motor komt, waardoor de brandstof in z’n volledigheid kan worden verbrand. Dit zorgt ervoor dat de prestaties van je motor verbeteren, waardoor je dus sneller kunt optrekken of meer kracht hebt. Een kapotte turbo is dus geen pretje.

Hoe lang duurt een turbo revisie

Een turbo revisie kan in principe heel snel geregeld zijn. Uiteraard is het wel afhankelijk van het type auto en ook de grote van je turbo, maar doorgaan is het niet meer dan een half uur werk. Toch kan het zijn dat een turbo revisie niet voldoende is en de volledige turbo vervangen dient te worden. Dan zal je toch wat langer geduld moeten hebben en kan het zomaar zijn dat je enkele dagen tot een week zonder auto door moet brengen.