Wat een MKB tankpas aantrekkelijk maakt

Wat een MKB tankpas aantrekkelijk maakt

27 oktober 2020 0 Door Ilonka

Als je als ondernemer met de auto veel onderweg bent, dan heb je misschien al eens overwogen om een tankpas voor mkb aan te schaffen. Met een tankpas heb je namelijk veel voordelen. In dit artikelen benoemen wij de grootste voordelen waarom een tankpas aanvragen een slimme zet is voor jouw bedrijf. Lees je mee?

Minder administratie tijd

Het is niet alleen handig voor jezelf, maar ook als je personeel in dienst hebt. Als je jouw medewerkers een zakelijke tankpas geeft, dan hoeven ze geen bonnetjes meer te bewaren en bij je in te leveren. Ook hoef je geen brandstofkosten meer voor te schieten of achteraf declaraties uit te betalen. Tevens zijn alle tankbeurten terug te vinden op een en dezelfde factuur. Zo bespaar je dus niet alleen tijd, maar voorkom je ook foutieve declaraties.

Mocht je als zzp’er ook gebruik maken van je privé auto voor zakelijke doeleinden, dan kun je de ook een tankpas gebruiken. Daarnaast mag je ook de btw op banden, onderhoud en vloeistoffen declareren bij de Belastingdienst.

Maximaliseer de btw teruggave

De fiscus erkent tankbonnen zonder naamsvermelding niet als volwaardig factuur. Dat is een probleem, zeker als de ficus in een formele bui is, want op een tankbon staat niet jouw bedrijfsnaam vermeld. Dit probleem behoort tot het verleden dankzij een waterdichte tankpas-administratie. Met een tankpas worden namelijk alle zakelijke reiskosten op één factuur verzameld. Ook het aantal liters, plaats, tijdstip en soort brandstof kun je eenvoudig terugvinden. Zo ben je verzekerd van een maximale btw teruggave. Zeg dus maar dag tegen die losse bonnetjes!

Lees tip:  Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

Een volledige oplossing

Naast dat je een tankpas kunt gebruiken om brandstof te tanken, zijn er meer mogelijkheden. Zo zijn er tankpassen waar je ook tickets voor het openbaar vervoer kunt aanschaffen, vliegtickets mee kunt boeken, de carwash kunt afrekenen maar ook betaald kunt parkeren op openbare wegen of in parkeergarages. Daarnaast zijn er op verschillende punten in het land plekken waar je gratis en onbeperkt de motorolie en ruitenwisservloeistof kunt laten bijvullen.