Wat zijn de voordelen van een draaibare autostoel

Wat zijn de voordelen van een draaibare autostoel

2 juli 2020 1 Door Brian

Steeds aan het klungelen om je hard groeiende kind goed in het autostoeltje te krijgen? Met een draaibare autostoel is dat verleden tijd. Doordat de draaiende stoel kan je gemakkelijk je kindje erin zetten om vervolgens de stoel weer terug te draaien. Een draaibare autostoel is als je het ons vraagt een must-have voor ouders. Wat is een draaibare autostoel precies? Hoe werkt het? En wat zijn de grootste voordelen? Lees het in dit artikel!

Lees ook: dit zijn de populairste draaibare autostoeltjes van dit moment!

Wat is een draaibare autostoel?

Je steeds zwaarder wordende kindje in de autostoel krijgen wordt steeds lastiger en levert je na een paar maanden bijna een hernia op. Gelukkig is dat klungelen verleden tijd door de draaibare autostoeltjes die tegenwoordig op de markt zijn. Dit model kan 90 tot 360 graden gedraaid worden, dit is afhankelijk van het model. Zo kan je het stoeltje gemakkelijk richting de deur draaien om je kindje gemakkelijk in de stoel te plaatsen. Vervolgens kan je de stoel weer terugdraaien, zodat je kindje veilig in een voorwaartse of achterwaartse positie in de auto zit.

Voordelen van een draaiende autostoel

Het grootste voordeel van een draaibare autostoel is dat je niet meer die draai hoeft te maken om je kindje juist in het autostoeltje te zetten. Deze draai in een bukkende houding is natuurlijk erg slecht voor je rug. Ook zal je bij een traditioneel autostoeltje regelmatig je hoofd stoten. Al dit geklungel is verleden tijd met een draaiende autostoel. Een voordeel van deze autostoeltjes is dat ze naar beide kanten gedraaid kunnen worden, waardoor je het stoeltje aan beide kanten kan zetten. Wel is het belangrijk om te laten op het aantal graden dat een autostoeltje kan draaien, daar zit namelijk nog wel eens verschil in. Zo zijn er modellen die 90 graden kunnen draaien, maar ook stoeltjes die 360 graden kunnen draaien. Een autostoeltje dat 360 graden te draaien is, is een verstandig keuze. Zo kun je je kind ook tegen de richting inzetten na 15 maanden. Dit is dan namelijk de veiligste positie.

Lees tip:  Financial lease zorgt voor een betaalbare en nette bedrijfswagen