Wat zijn de voordelen van een RDW kentekencheck?

Wat zijn de voordelen van een RDW kentekencheck?

12 mei 2022 0 Door Brian

Als je de wens hebt om een nieuwe auto aan te schaffen dan is het belangrijk om voldoende informatie tot je te nemen. Wat voor soort auto zou je namelijk willen hebben? Een duurzame auto die bijvoorbeeld elektrisch rijdt? Of is je wens om een goedkope auto te kopen die je voornamelijk van de ene naar de andere plaats brengt. Zodra je de keuze hebt gemaakt voor een bepaald motorvoertuig is het belangrijk om een kentekencheck te doen. Een kenteken is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de wetten die in Nederland gelden.

Autogegevens

Naast een kentekencheck zijn er voldoende andere gegevens belangrijk over de auto. Denk hierbij aan gegevens met betrekking tot de snelheid die een auto maximaal kan rijden, de kilometerstand, het schadeverleden van de auto en nog veel meer. Deze nuttige informatie kan van invloed zijn op de keuze die je maakt bij het aanschaffen van een auto. Naast de kentekencheck is het dus verstandig om tevens extra autogegevens op te vragen over de auto die je graag wenst aan te schaffen. Je kan een RDW kenteken check doen om meer te weten te komen over de staat en geschiedenis van een auto.

De kentekencheck

Het proces van een kentekencheck verloopt op een vrij eenvoudige wijze. Het is mogelijk om je kenteken in te voeren via de website en zodoende inzicht te krijgen in de gegevens van de auto. Hierdoor wordt het maken van een keuze een stuk makkelijker gemaakt. De aankoop van een auto wordt inzichtelijker gemaakt voor iedereen die het kenteken invoert. Alle gegevens over de auto worden namelijk geregistreerd bij het RDW. Zij dienen als de publieke dienstverlener wat betreft de autogegevens. 

Lees tip:  Het verschil tussen olie toevoeging en diesel toevoeging

De waarde van de auto

Door gebruik te maken van de kentekencheck is het mogelijk om de waarde van deze auto te achterhalen. Hierbij kan je denken aan de economische waarde van de auto. Bij het invoeren van de kentekengegevens achterhaal je namelijk wat de cataloguswaarde is. Vervolgens kan je van deze informatie gebruik maken om ervoor te zorgen dat de verkoopprijs van de auto aan de lage kant blijft. Door voldoende informatie te hebben voorkom je dat je extra geld betaald.