Wat zijn wielkeggen?

Wat zijn wielkeggen?

22 mei 2020 0 Door Brian

Voor het veilig vastzetten van een voertuig, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, wordt een wielkeg gebruikt. Dit is een wielblok dat ervoor zorgt dat het voertuig niet gaat rollen bij het laden en lossen. Wielkeggen worden vooral voor vrachtwagens bij laadperrons veel gebruikt om de veiligheid rondom het laadperron te verhogen. Het is belangrijk om tijdens het laden of lossen een wielkeg te gebruiken voor de veiligheid van jezelf, je personeel, omstanders en het voertuig.

Wielkeggen zorgen ervoor dat je vrachtwagen goed blijft stilstaan. Dit voorkomt grote gevaren dat het wegrollen van je vrachtwagen kan veroorzaken. Als vrachtwagenchauffeur moet je dan ook altijd wielkeggen gebruiken bij een laadperron. Je plaatst een wielkeg achter je wielen, zodat je vrachtwagen niet meer kan wegrollen. Ook kan je kiezen voor een dubbele wielkeg, zodat je vrachtwagen helemaal geen kant meer op kan.

Verschillende soorten wielkeggen

Rubberen wielkeg

Wielkeggen gemaakt van rubber zijn erg duurzaam en hebben een lange levensduur. Ook zijn deze wielkeggen vaak voorzien van een handvat of oog waaraan je een ketting kunt koppelen. Rubberen wielkeggen zijn verkrijgbaar in zowel normale als symmetrische versie.

Metalen wielkeg

Wil je wielkeggen die nog duurzamer zijn als die van rubber? Dan kan je het beste kiezen voor metalen wielkeggen. Deze zijn niet alleen erg duurzaam, maar zijn ook voorzien van sensoren die het wiel detecteren nadat de wielkeg geplaatst is.

Dubbele wielkeg

Waar vroeger wielkeggen een voertuig blokkeerde aan een zijde zijn er tegenwoordig dubbele wielkeggen verkrijgbaar voor extra veiligheid. De innovatieve, gebruiksvriendelijke en robuuste dubbele wielkeg blokkeert het voertuig aan beide zijden. Ook kan de wielkeg uitgebreid worden met optische sensor om het voertuig te detecteren.

Lees tip:  Wie je moet inschakelen als je je autosleutels kwijt bent

Wielkeggen offerte aanvragen

Op zoek naar de beste kwaliteit wielkeggen om de veiligheid rondom laadperrons te kunnen garanderen? Bij Loading Systems vind je een uitgebreid assortiment wielkeggen van hoge kwaliteit. Ook bieden zij de mogelijkheid om online een offerte aan te vragen.