Zakelijk transport, wat houdt dat in?

Zakelijk transport, wat houdt dat in?

17 juni 2018 Uit Door Ilonka

Zakelijk transport betekent simpelweg het vervoeren van goederen voor een bedrijf. Hier moet je dus niet denken aan een eenvoudig pakketje wat PostNL bij je komt afleveren, maar aan een grote lading wat onder toezicht veilig vervoerd moet worden. Meestal wordt zo’n lading vervoerd in een voertuig wat hier gespecialiseerd in is, zo is het vaak gepantserd tegen bijvoorbeeld diefstal. In extreme gevallen zoals het vervoeren van grote ladingen geld is de kamer in het voertuig met de lading ook nog eens brandveilig.

Wat als het toch fout gaat?

Als voorbeeld nemen we hier even het busje van het geldtransport. Het is al een hele opgave om hierin te komen. Om bij de ruimte te komen waar het geld in zit open je niet zoals verwacht een deur en ja hoor, je bent binnen. Nee, de enigste in weg is via de deuren bij de bestuurder, die extreem gepantserd zijn. De ramen zijn vaak meerdere centimeters dik en de deuren zouden een granaatexplosie moeten kunnen weerstaan. Vanaf dit punt is het onbekend hoe je er verder in komt. Achter de bestuurder zit een deur waar, volgens het bedrijf, nog meerdere processen plaatsvinden om bij de ruimte met het geld te komen. Ter illustratie zeggen we even dat er iemand is geweest die dit is gelukt en nu wegrent met de koffer. De bestuurder en de bijrijder hebben altijd een noodknop mee. Als zij deze gebruiken, gaat er een verfbom in de koffer af. Zo is het geld waardeloos en kunnen de dieven het geld wel op hun buik schrijven.

Lees tip:  Het stappenplan voor het afsluiten van een autoverzekering: Bescherming en gemoedsrust op de wegen

Zakelijk transport nodig?

Zakelijk transport regelen is geen probleem. Vele bedrijven bieden je online de gevraagde service aan. Wel wordt er vaak sterk aangeraden om er een goederenverzekering bij af te sluiten. De kans is vrijwel nihil, maar mocht de vracht gestolen worden of zware beschadiging oplopen, en ben je daar niet tegen verzekerd, wordt er vaak maar een zeer klein gedeelte terugbetaald door het transportbedrijf. Hier kan je jezelf beter voor beschermen en een verzekering afsluiten. Deze zijn vaak niet extreem duur, dus het is het zeker waard.

Conclusie

Een zakelijk transportbedrijf inhuren is vele malen beter dan zelf met een bestelbusje zeer dure goederen vervoeren. Bij een zakelijk transportbedrijf worden de eventuele schade kosten vrijwel altijd gedekt, als je zelf bent gaan vervoeren en je krijgt een ongeluk, heb je helemaal niks meer of heb je nergens recht op als het gaat om financiële zaken. Ook biedt een zakelijk transportbedrijf veel meer veiligheid. Dit verhoogt de kans dat je goederen veilig en onbeschadigd aankomen.