Een elektrische auto, heb jij er al één?

Een elektrische auto, heb jij er al één?

19 maart 2019 Uit Door Ilonka

Elektriciteit. Overal om je heen wordt wel ergens gebruik gemaakt van elektriciteit. Elektriciteit kan tegenwoordig gezien worden als een essentiële hulpbron van de mens, aangezien wij niet meer zonder kunnen. Lang geleden deden mensen nog een kaarsje aan als het ‘s avonds donker werd en was er geen knopje in de muur die de lamp aan het plafond gereguleerde. Maar dit is verleden tijd, tegenwoordig bestaan er zelfs elektrische auto’s.

Geschiedenis van elektriciteit

Elektriciteit is voor het eerst besproken in 1600 door de Engelse arts William Gilbert in zijn uitgebreide studie over elektriciteit en magnetisme. Pas een paar eeuwen later, in de 18e eeuw, deed Benjamin Franklin uitgebreid onderzoek naar elektriciteit. En zo kwamen er steeds meer geleerden die zich bezighielden met elektriciteit. Eén van de moeilijkste taken, en wat vandaag de dag nog steeds een uitdagende taak is, is de opslag van elektriciteit. Wanneer men denkt aan ‘opslag elektriciteit’ lijkt het iets vanzelfsprekends. En dat blijkt ook uit de geschiedenis van elektriciteit. Het heeft vele jaren geduurd voordat de mens elektriciteit kon opslaan.

Elektrische auto

Een groot deel van de apparaten die de mensen bezitten draait op elektriciteit behalve; de auto. De meerderheid van de auto’s in Nederland rijdt nog op benzine of diesel. Ook dit is langzaam aan het veranderen. Het wordt steeds meer aangemoedigd om een elektrische auto te nemen. Kijk alleen al naar alle stimuleringsmaatregelen vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij willen heel graag dat de Nederlanders overstappen op elektrische auto’s, maar waarom? Een reden die je vast al wel eens hebt horen vallen is dat het goed is voor het milieu. Elektrische auto’s zorgen namelijk voor minder CO2-uitstoot en fijnstof. Dit kan ervoor zorgen dat we de klimaatdoelen, die zijn opgesteld door het kabinet, kunnen behalen. Het kabinet heeft namelijk de ambitie dat er in 2030 alleen nog maar emissievrije auto’s worden verkocht.

Lees tip:  Hoe kun je een elektrische auto verzekeren?

Een ander voordeel van de elektrische auto is dat de auto minder onderhoud nodig heeft. Bij ‘normale’ auto’s zijn namelijk bewegende onderdelen aanwezig, waardoor onderdelen slijten. Bij elektrische auto’s zijn er veel minder bewegende onderdelen aanwezig. Je hebt dus minder te maken met slijtende onderdelen en dus minder onderhoud.


Bedrijfsgegevens Alfen

Bezoekadres

Hefbrugweg 28

1332 AP Almere

Postadres

Postbus 1042

1300 BA Almere

Contact

+31 36 54 93 400

info@alfen.com


Laatste nieuwe berichten