Een laadpaal op kantoor plaatsen of niet?

Een laadpaal op kantoor plaatsen of niet?

7 april 2020 0 Door Ilonka

Steeds meer bedrijven kiezen voor een laadpaal op kantoor. Door een laadpaal te voorzien op het bedrijventerrein worden er in één klap verschillende voordelen gecreëerd. In eerste instantie is het zo dat een elektrische auto om de x aantal tijd dient te worden opgeladen. Daar komt u niet van onderuit. De manier waarop dit kan gebeuren is echter verschillend. Dit geldt overigens ook voor de plaats waar het opladen kan gebeuren. Verspreid over Nederland zijn tegenwoordig bijvoorbeeld wat laadstations terug te vinden waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van zogenaamde snelladers. Dit gezegd zijnde is het zo dat een laadpaal op kantoor voorzien toch erg interessant kan zijn. Waarom dat precies het geval is? Dat komt u meteen te weten door het raadplegen van de informatie die hieronder staat aangegeven.

               Wat zijn de voordelen van een laadpaal op kantoor?

Op het ogenblik dat u ervoor heeft gekozen om een laadpaal op kantoor te voorzien zult u al snel kunnen vaststellen dat daar heel wat interessante voordelen aan zijn verbonden. Zo hoeven niet alleen personeelsleden, maar ook bezoekers van uw bedrijf niet langer op zoek te gaan naar parkeer- evenals oplaad faciliteiten. Ze parkeren hun auto dan ook gewoon op de parking van uw bedrijf en kunnen deze meteen laten opladen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de mogelijkheid bestaat om laadpalen voor op kantoor te laten personaliseren. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook nog eens dienst zullen doen als herkenbare eyecatcher op het parkeerterrein van uw bedrijf. Zo slaat u met een laadpaal op kantoor dus meerdere vliegen in één klap.

Lees tip:  Gebruik elektrische car2go in jaar verdubbeld in Europa

               Dient er een vergunning te worden voorzien voor een laadpaal?

Veel bedrijven die van plan zijn om over te gaan tot de plaatsing van een laadpaal stellen zich de vraag of er een vergunning is vereist voor een laadpaal of niet. Dat is op moment van schrijven niet het geval. Dit uiteraard op voorwaarde dat het bedrijf ervoor zorgt dat de laadpaal op diens eigen grond wordt geplaatst. Dat hoeft in principe geen enkel probleem te zijn. Het is dan ook zo dat een laadpunt in de praktijk helemaal niet groot moet zijn, integendeel. Beschikt u niet over voldoende beschikbare ruimte voor het plaatsen van een laadpaal? In dat geval kunt u eveneens nog kiezen voor het voorzien van een laadpaal aan de muur.

               Hoeveel kost een laadpaal voor op kantoor ongeveer?

Voordat u definitief overgaat tot de aankoop van een laadpaal voor op kantoor spreekt het voor zich dat u een goed beeld zult willen hebben van de gemiddelde kosten die er aan zo’n laadpaal zijn verbonden. Afhankelijk van het soort auto evenals de gewenste functies en mogelijkheden kan er een bepaalde, specifieke laadpaal voor op kantoor worden aangekocht. Voor een standaard, kale laadpaal kunt u er rekening mee houden dat er sprake is van een gemiddelde kostprijs van zo’n 750 euro. Deze prijs is exclusief BTW. Ook de installatiekosten voor uw laadpaal op kantoor zijn nog niet inbegrepen.

Een laadpaal op kantoor laten plaatsen is tot slot mogelijk met een sterk uiteenlopend vermogen. Voor bedrijven geldt dat het aan te raden is om te kiezen voor een laadpaal welke de mogelijkheid heeft om meerdere elektrische auto’s in één keer te laten opladen. Een laadpaal die beschikt over verschillende laadpunten is in de praktijk uiteraard duurder, maar wel behoorlijk goedkoper in vergelijking met twee losse oplaadpunten. Hou hier dus zeker en vast rekening mee!

Lees tip:  Nederlands kabinet: In 2030 alleen nog elektrische auto’s

Meer informatie over een laadpaal bij u op kantoor? Bij Eneco eMobility helpen ze u graag.