Een laadpas voor elektrische auto: interessant?

Een laadpas voor elektrische auto: interessant?

30 september 2020 0 Door Ilonka

Wanneer je in een elektrische auto rijdt, moet je natuurlijk geregeld je accu opladen. Dit kan via een huislaadpaal, maar ook bij publieke (snel)laadpalen bij tankstations of garages langs de snelweg of langs rijkswegen. Op dit moment zijn er 800 snellaadpalen en meer dan 50.000 openbare oplaadpunten in Nederland. De meeste mensen laden hun elektrische voertuig op bij tankstations. Als dit voor jou ook geldt, is het aan te raden om een laadpas elektrische auto aan te schaffen. Laadpassen voor elektrische voertuigen hebben namelijk enkele interessante voordelen te bieden.

De voordelen in een notendop

Geldbesparing
Goedkoper kunnen laden is het belangrijkste voordeel van laadpassen voor elektrische auto’s. Beschik je over een laadpas, dan kun je jouw auto voordelig opladen bij publieke laadpunten en snelladen bij bijvoorbeeld Fastned.

Internationale passen
Naast dit voordeel, zijn er tegenwoordig tal van internationale laadpassen. Je kunt deze laadpassen in heel Europa gebruiken om je elektrische voertuig snel en voordelig op te laden. Je hebt met een goede laadpas dan altijd en overal, in Europa of zelfs wereldwijd, toegang tot laadpalen voor elektrisch vervoer. Ideaal!

Tijdbesparing
Het bespaart je ook veel administratieve tijd en rompslomp. De meeste laadpasaanbieders geven altijd online inzicht in alle laadbeurten die één keer per maand gefactureerd worden.  

Extra voordelen
Fijn aan laadpassen gebruiken is verder dat vrijwel elke pas een eigen app heeft, zodat je je smartphone kunt gebruiken bij het scannen. Daar stoppen de voordelen overigens niet. Er zijn laadpassen verkrijgbaar waar je kunt genieten van extra voordelen. Hierbij kun je denken aan kortingen op etenswaar of drankjes in het tankstation, maar ook spaarprogramma’s.

Lees tip:  De ontwikkelingen binnen elektrisch rijden in 2019

Een goede oplaadkaart voor elektrische voertuigen

Er zijn op de markt tientallen laadpassen verkrijgbaar en hun aantal blijft maar groeien. Maar welke laadpas steekt écht boven de middenmoot uit? Een van de populairste laadpassen van dit moment is de zogenoemde Maingau laadpas. Deze laadpas kun je gewoon gratis aanvragen. Naast het feit dat de pas gratis is, is het fijne aan Maingau laadpassen dat je bijna overal terecht kunt om je auto elektrisch te laden. De pas biedt toegang tot 18.000 laadpunten verspreid over Europa, waarvan zich meer dan zesduizend in Duitsland bevinden. Met deze pas betaal je per minuut, wat erg voordelig is.