Hoe kun je een elektrische auto verzekeren?

Hoe kun je een elektrische auto verzekeren?

3 augustus 2021 0 Door WeTalkSEO

De elektricifering in de automobielindustrie is echt ingezet. Meer en meer merken kiezen bijvoorbeeld voor de productie van elektrische modellen. Eigenlijk is dit geen keuze, maar een noodgedwongen oplossing. Wereldwijd komen er namelijk allerlei regels met betrekking tot de uitstoot en de fabricatie van auto’s die op fossiele brandstoffen rijden.

Ben jij daarom ook op zoek naar een elektrische auto? Dan moet je er rekening mee houden dat een elektrische auto verzekeren niet altijd even makkelijk is. Ten opzichte van ‘normale’ auto’s brengt een elektrische namelijk een extra risico met zich mee.

Mogelijk brandgevaar

Heb je enig idee wat er gebeurd als een elektrische auto hard tegen een boom tot stilstand komt? De kans is groot dat het accupakket van de auto in de fik vliegt. Als dat niet het geval is, kan de brandweer alsnog niet zomaar de auto openknippen. Het is namelijk ook goed mogelijk dat het zuur van de accu’s uit het accupakket begint te lopen. Als daar sprake van is, is het alles behalve een veilige situatie voor de brandweerlieden.

Bij het verzekeren van een elektrische auto speelt dit brandgevaar een belangrijke rol. Mocht je een botsing of aanrijding met een elektrische auto hebben, is de kans groter dat deze sneller total loss verklaard wordt. Dit brengt een bepaald risico met zich me voor een verzekeringsmaatschappij.

Verzekeren van een elektrische auto

Al met al kan gesteld worden dat de premies voor een elektrische auto vrij fors zijn. De verwachting is echter dat dit in de komende jaren gaat veranderen. Dit gaat waarschijnlijk gepaard met de toenemende vraag naar elektrische auto’s. Puur omdat auto’s met fossiele brandstoffen niet meer gebouwd gaan worden.

Lees tip:  De elektrische auto in Europa

Mocht jij ook een elektrische auto willen hebben, moet je even goed naar de verzekering kijken. Gelukkig kun je daar Autoverzekering.nl voor gebruiken. Dankzij die website kun je gemakkelijk alle autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis van jouw eigen vergelijking kun je voor jezelf de knoop doorhakken. Ongeacht of je nou een dieselauto, een brandstofauto of een elektrische auto hebt. De ervaring leert vooralsnog wel dat het íets lastiger is om een geschikte autoverzekering voor een elektrische auto te vinden.