Aanhangwagens – Waar kan ik er een huren?

Aanhangwagens – Waar kan ik er een huren?

16 november 2020 0 Door Ilonka

Aanhangwagens kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan verhuizen maar ook bijvoorbeeld bij het verplaatsen van zand. Wanneer je iets groots moet verplaatsen is aanhanger gewoon heel handig. Sommige mensen hebben iemand in de familie of vriendengroep zitten die een aanhanger heeft. Dan is het natuurlijk heel gemakkelijk om deze een keer te lenen. Maar stel je bent geboren of woont in de stad en je kent niemand direct met een aanhanger, dan is het wat moeilijker.

Aanhanger huren

Een aanhangwagen kan worden gehuurd voor bepaalde tijdspannen. Bijvoorbeeld voor 1 dag maar er zijn ook bedrijven die het te huur aanbieden voor bijvoorbeeld 1 week of langer. Stel je wilt bijvoorbeeld op fietsvakantie gaan en je hebt een fietstrailer nodig dan kan het zo zijn dat je het langer dan twee weken nodig moet hebben. Dit moet je goed duidelijk maken bij het verhuurbedrijf zodat je niet plotseling wordt opgebeld tijdens je fietsvakantie.

Waar kun je huren?

Een aanhanger huren heeft dus veel voordelen maar waar moet je het precies huren? Je zult online niet altijd alle keuzes vinden die je voor je wilt hebben. Dit komt omdat vele bedrijven niet eens online staan. Hierdoor is handig om gebruik te maken van een online verhuurplaats van aanhangwagens zoals bij https://aanhangwagens-vergelijker.nl/. Op deze website kunnen personen en bedrijven met aanhangers het te huur plaatsen bij een specifieke plaats. Hierna kan door middel van de plaats opzoeken de aanhanger worden gevonden die in je buurt zit en voor de beste prijs. De website toont meteen de prijzen per aanhanger zodat je snel alle opties eruit kan filteren.

Lees tip:  Zakelijk groepsvervoer

Wanneer je ervoor kiest om een aanhanger te huren moet je goed kijken naar de verschillende soorten. Het kan zo voorkomen dat bepaalde aanhangers met een normaal auto B rijbewijs niet mogen worden gereden. Hierdoor is het enorm slim op je hierop in te lezen. Meestal zijn aanhangwagens met een tandem (twee wielen aan elkaar) alleen beschikbaar met een specifiek rijbewijs. De meeste Nederlanders hebben dit rijbewijs niet en is het dus niet nodig om dit soort aanhanger te huren.

Speciaal rijbewijs aanhanger

Stel je bent wel in bezit van een speciaal rijbewijs dan kun je kijken naar grotere aanhangwagens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paardentrailer of zelfs een bakwagen. De mogelijkheden met een rijbewijs specifiek voor aanhangwagens zijn veel groter dan eentje zonder. Hierdoor kiezen sommige personen ervoor om hem toch te halen voor de zekerheid. Dan ben je verzekerd van het legaal mogen huren moet je een aanhanger ooit nodig hebben.