De kosten voor het importeren van een auto

De kosten voor het importeren van een auto

18 februari 2017 Uit Door Ilonka

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een auto gaat importeren. Zoals we allemaal weten kost een auto in Nederland behoorlijk veel geld en daarom kan het in sommige gevallen goedkoper zijn om een auto te importeren. Lees verder en wij vertellen jou meer over het importeren van een auto en de kosten daarvan.

Uit welke landen een auto importeren?

Het hangt er natuurlijk vanaf naar wat van auto je op zoek bent. Wanneer je op zoek gaat naar een specifiek automerk en je wilt graag een nieuwe auto kopen dan is het wellicht een goed idee deze auto te kopen in het land waar deze gemaakt wordt. Wanneer je voor een tweedehandse auto kiest of een oldtimer wilt kopen hangt het land af van waar de aanbieder gevestigd is. Over het algemeen gelden dezelfde regels in Europa als het gaat om het importeren van een auto.

Doordat veel automerken in Duitsland gevestigd zitten, importeren de meeste Nederlanders auto’s uit Duitsland. Meer weten? Bezoek Duitse autowebsites.

Hoeveel geld kost een auto importeren?

Er zitten verschillende kosten verbonden aan het importeren van een auto. Ten eerste moet je denken aan belastingen die je moet betalen. Omdat het een grijs gebied is, kan het soms best lastig zijn om uit te zoeken hoeveel belasting je moet betalen. Doordat de belastingen behoorlijk hoog kunnen uitvallen hoeft het importeren van een auto uit het buitenland lang niet altijd goedkoper te zijn dan het kopen van een auto in Nederland. Meer duidelijkheid over de kosten van het importeren van een auto vind je hier: kosten auto importeren.

Lees tip:  Zo haal je het beste uit je geïmporteerde auto