Een auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland

6 februari 2021 0 Door Ilonka

We halen graag occasions bij onze Oosterburen, want de tweedehands auto’s die op de Nederlandse markt beschikbaar komen, voldoen niet altijd aan de vraag van de klant. Jaarlijks worden er honderdduizenden tweedehands auto’s naar Nederland geïmporteerd. Het populairste land is nog altijd Duitsland, België volgt en Spanje bezet de derde plek. En waar rijden we dan het liefst in? Volkswagen is nog altijd het meest populaire merk. Peugeot volgt daarna en Opel maakt de top 3 compleet. MINI en BMW zitten overduidelijk in de lift. En dus zal de Duitse auto-industrie in elk geval niet door ons een zwaar jaar tegemoet gaan. Zeker gezien de toenemende belangstelling voor private lease.

Auto zelf importeren of uitbesteden?

Je wilt een auto kopen in Duitsland en deze naar Nederland importeren. Wanneer je in Duitsland een auto koopt en wilt importeren, moet je verschillende stappen ondernemen. Het wordt daarom aangeraden dit over te laten aan experts, zoals bijvoorbeeld het team van DAS Import. Zij kunnen het gehele importtraject voor jou uitvoeren. Ze zorgen voor de benodigde keuring en aangifte van de BPM, en uiteraard is het ook mogelijk om de auto door DAS Import naar Nederland te laten vervoeren.

Een auto in Duitsland kopen en naar Nederland importeren is aan regels gebonden. Koop je bijvoorbeeld een auto in Duitsland en wil je deze terug naar Nederland rijden, dan kun je een Kurzzeitkennzeichen aanvragen. Op de dag van transport dient er namelijk een geldig kenteken aanwezig te zijn. Het Kurzzeitkennzeichen is een Duits kenteken met verzekeringsbewijs dat vijf dagen geldig is, en bij uitstek geschikt is om de auto op een legale wijze van Duitsland naar de Nederlandse grens te vervoeren.

Lees tip:  Zo haal je het beste uit je geïmporteerde auto

Wat zijn de voordelen van een auto importeren?

  1. Besparen op de BPM

Een auto importeren biedt verschillende voordelen. In de eerste plaats kan het een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Dit geldt met name voor de jonge auto’s uit het hogere segment. De winst wordt vooral gehaald op jong gebruikte occassions tot ongeveer twee jaar oud. De Belastingdienst ziet namelijk auto’s als gebruikt vanaf een leeftijd van minimaal 3 maanden met een kilometerstand van 1.500 kilometers. Hierdoor kun je rekenen op een forse BPM-besparing.

  • Groot aanbod en compleet uitgeruste auto’s

In Nederland zijn er ongeveer 9 miljoen personenauto’s zijn. Dit aantal ligt bij onze Oosterburen vele malen hoger. Niet zo gek, want het is ook een groot land en autoland bij uitstek. Maar dat betekent wel dat het aanbod occassions een stuk groter is! Daarnaast staan Duitsers bekend om hun liefde voor auto’s, want ze kopen maar al te graag een compleet uitgeruste auto. Daarbij worden Duitse auto’s over het algemeen een stuk beter onderhouden.