Een Porsche kopen in Duitsland

Een Porsche kopen in Duitsland

26 januari 2021 0 Door Ilonka

Een geliefd gespreksonderwerp op feestjes. Een tweedehands auto importeren uit Duitsland zou veel voordeliger zijn. En dan hebben we het met name over de auto’s uit het hogere segment. Denk bijvoorbeeld aan een Porsche kopen in Duitsland. Maar waarom zijn geïmporteerde auto’s een stuk goedkoper dan hetzelfde exemplaar in een Nederlandse showroom op de kop tikken? Dat voordeel vind je vooral terug in de BPM, want bij een importauto vanaf 3 maanden oud betaal je gemiddeld 30% tot 50% minder BPM. En we hoeven jou vast niet uit te leggen dat je dit duizenden euro’s gaat schelen. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan even verder!

Een complete wagen

De markt in Duitsland is veel groter, wat de concurrentie ook een stuk groter maakt. De toestroom van nieuwe occasions is daarom hoog. Een gemiddelde Duitser is geliefd op zijn of haar auto, en kiest het liefst een auto met alle denkbare toeters en bellen. Een Duitser rijdt dus graag in een auto met complete uitrusting, maar is er ook nog heel erg zuinig op. Daarbij zijn Duitsers wat minder trouw aan hun bolide, wat betekent dat ze hun geliefde bak na enkele jaren weer inruilen voor een jonger exemplaar. Dat biedt natuurlijk mooie kansen voor Nederlanders, want hierdoor kun je een jonge occasion importeren met een minimale historie. 

Belastingvoordeel

Je hebt een groot belastingvoordeel. Een groot belastingvoordeel op de BPM wel te verstaan. BPM is de aanschafsbelasting die je betaalt als je een auto koopt of importeert. Koop je een hagelnieuwe auto in Nederland, dan betaal je 100% BPM. Maar als je een auto van 3 maanden of ouder importeert, dan is er al 30% van de BPM afgeschreven. Zo kun je enorm veel geld besparen.

Lees tip:  Drie slimme tips om te besparen op de BPM

Laat je bijstaan door professionals

Het is natuurlijk een leuk uitje om een auto in Duitsland te kopen, maar er voorzichtigheid is altijd geboden. Klopt de kilometerstand wel? Heeft de auto een schadevrij verleden? Gelukkig zijn er verschillende websites, waaronder het RDW, waar je meer informatie kunt krijgen. Maar het allerbeste blijft toch wel de hulp inschakelen van experts die er dagelijks mee bezig zijn. Zo kan DAS Import je bijstaan in het volledige traject. Ze weten de valkuilen en ontzorgen jou met slechts enkele muisklikken in het complete aankoop- en importproces. Bovendien kunnen ze slim gebruik maken van verschillende BPM regimes. Hierdoor zijn de kosten voor het inschakelen van DAS Import al snel terugverdiend.