Het importeren van een auto. Hoe werkt dat precies?

Het importeren van een auto. Hoe werkt dat precies?

6 juni 2018 Uit Door Ilonka

Er zitten een aantal voordelen aan het importeren van een auto uit het buitenland. De Nederlandse markt is bijvoorbeeld relatief klein in vergelijking met de Duitse markt. Zo kun je in Duitsland auto’s vinden die je in Nederland niet zo snel zult vinden. Daarbij is het best duur om in Nederland een auto te kopen, waardoor veel mensen een standaard auto kopen voor het geld waar een Duitser een luxe auto van koopt. Benieuwd naar de voordelen van auto import en hoe het precies werkt? Lees dan snel verder en ontdek of het importeren van een auto iets voor je is.

De voordelen van auto import

Er zitten meerdere voordelen aan het importeren van een auto. Ten eerste is de markt in het buitenland een stuk groter in vergelijking met de Nederlandse automarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde auto’s te vinden die je in Nederland niet gaat vinden. Daarbij betaal je over oldtimers in Nederland geen invoerrechten, waardoor het een stuk goedkoper wordt om deze auto’s uit het buitenland te importeren. De meeste Duitsers kopen een luxe uitvoering voor hetzelfde geld als waar Nederlanders een standaard uitvoering kopen. Voor minder geld kun je daarom een luxere tweedehandse auto kopen in landen zoals Duitsland.

Hoe werkt het precies?

Het importeren van een auto is makkelijker dan je denkt. Natuurlijk zal je aan bepaalde zaken moeten denken en moet er aardig wat papierwerk geregeld worden. Als je dit allemaal niet ziet zitten is het mogelijk om een auto import bedrijf in te huren. Het voordeel hiervan is dat zij vertellen wat je moet doen en dat je geen omkijken meer hebt naar het papierwerk. Dit maakt het importeren van een auto een stuk eenvoudiger. Je kunt al een auto import bedrijf inhuren voor enkele honderden euro’s. Ben je geïnteresseerd in het importeren van een auto dan is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van een auto import bedrijf.

Hoe vind je een geschikte auto?

Op het internet zijn veel websites te vinden waar tweedehandse auto’s op verkocht worden. Er zijn genoeg Duitse auto websites. Je meldt je hier aan en vervolgens kun je duizenden auto’s bekijken. Als je geïnteresseerd bent, stuur je een berichtje en informeer je naar de prijs of de conditie van de auto. Het is raadzaam om een auto te kopen uit Duitsland, aangezien de afstanden hier naartoe goed te doen zijn in vergelijking met andere delen in Europa.

Lees tip:  Drie slimme tips om te besparen op de BPM