Waarom een auto importeren uit het buitenland?

Waarom een auto importeren uit het buitenland?

28 oktober 2018 Uit Door Ilonka

Het importeren van een auto uit het buitenland is al een aantal jaren erg populair. Erg veel Nederlanders halen hun auto bijvoorbeeld uit Duitsland. In Nederland zijn de prijzen van de auto’s duur en vaak heb je beperkte keuze uit verschillende modellen. Toch durven veel mensen een auto importeren uit het buitenland nog niet aan. Wat maakt het importeren van een auto uit het buitenland nou zo aantrekkelijk en waarom zou jij het moeten doen?

Het aanbod is groter

Vind je een compleet nieuwe auto toch net iets te duur? Maar wil je wel dat de auto er nog goed uitziet? Dan kun je kiezen voor een jong gebruikte auto. Alleen is het aanbod van jong gebruikte auto’s de laatste jaren erg klein geworden. Al helemaal als je op zoek bent naar een specifiek model of een specifieke kleur. In het buitenland, vooral in Duitsland, is het aanbod jonge gebruikte auto’s met weinig kilometers op de teller veel groter. Je hebt in het buitenland meer kans dat je de auto vindt waar je naar op zoek was.

Een goed prijsje

Doordat het aanbod in het buitenland vaak groter is dan in Nederland, heeft dit ook invloed op de prijs van de auto’s. Meer aanbod betekent vaak een lagere prijs. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland, hier zijn de auto’s in de meeste gevallen goedkoper verkrijgbaar en zijn deze vaak rijker uitgerust. Maar let wel op: het importeren van een auto uit het buitenland valt niet altijd goedkoper uit. Soms kan het toch net ietsjes duurder zijn. Je moet namelijk ook rekening houden met de reiskosten van het buitenland naar Nederland.

Hoe zit het met de BPM?

Als je een auto gaat importeren uit het buitenland ontkom je helaas niet aan de BPM. BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijtuigen. Deze belasting moet betaald worden als je een nieuwe auto koopt. Ook als je een auto uit het buitenland koopt, moet je deze belasting gewoon betalen. De BPM berekenen kan op verschillende manieren. Dit kun je zelf doen, maar als je zeker wilt zijn dat je niet te veel betaalt, kun je dit ook laten doen.


Lees tip:  De kosten voor het importeren van een auto