Elektrische fiets aanschaffen – Waarop letten

Elektrische fiets aanschaffen – Waarop letten

12 september 2017 Uit Door Ilonka

Ga je een elektrische fiets aanschaffen dan zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten en van een enorm aantal merken, waarvan sommige heel bekend en anderen weer totaal niet.

Een elektrische fiets aanschaffen is in feite zo te doen, je gaat naar een winkel in de buurt of online, zoekt een fiets uit, koopt hem en fietsen maar! Maar waar moet je nou naar kijken om een goede elektrische fiets aan te schaffen?

Er zijn verschillende punten die je in de gaten moet houden en ze moeten dan ook wel een beetje relevant zijn bij jouw persoonlijke voorkeur, maar in eerste instantie vinden mensen vooral optische zaken zoals versnellingen, soorten remmen en zaken als een gesloten kettingkast belangrijk, terwijl de twee meest belangrijke onderdelen van een elektrische fiets vaak worden overgeslagen, namelijk de elektrische motor en de accu.

De motor en accu zijn de belangrijkste onderdelen, de rest van de fiets kan nóg zo goed zijn, maar als deze onderdelen niet goed zijn, dan is de hele fiets eigenlijk waardeloos.

Een goede elektrische fiets aanschaffen

Een goede elektrische fiets herken je niet aan de prijs, of aan het uiterlijk, maar wel aan een goede accu en een goede motor. Uiteraard zijn daarnaast ook andere onderdelen belangrijk, maar de accu en motor bepalen de kwaliteit van het elektrische gedeelte en wanneer deze twee goed zijn, dan zal je elektrische fiets een stuk langer goed blijven.

Naast de motor en accu gaat het vooral om onderdelen die voor jou persoonlijk het fietsen aantrekkelijk en comfortabel maken, met andere woorden kies je een fiets later pas uit op basis van versnellingen en remmen en dergelijke, nadat je weet dat de motor en accu goed zijn. Houd je dit goed in de gaten? Dan wordt een elektrische fiets aanschaffen een stuk makkelijker en wordt de kans dat je een voordelige en kwalitatieve elektrische fiets koopt een stuk groter!

Lees tip:  Kentekenchecken24.nl
BewarenBewaren