John Deere tractor tuning

John Deere tractor tuning

18 augustus 2017 Uit Door Ilonka

Tractor remapping, tractor chipping, tractor engine tuning. Welke naam je het ook geeft, het opschroeven van de trekker prestaties wordt tegenwoordig veelvuldig in Nederland toegepast. Bij het verbeteren van de motor prestaties wordt er echter nu geen sleutel bijgehaald, maar een laptop! Op elektronische manier worden bepaalde programma’s ingeladen in het motormanagement van het voertuig. Tractor tuning is booming business.

Tractoren van John Deere

Een populair bekend tractormerk waar chiptuning veel bij wordt toegepast is John Deere. John Deere is een Amerikaanse tractor- en landbouwmachinefabrikant, die in Duitsland fabrieken heeft staan waar tractoren en oogstmachines worden gemaakt.

Door de jaren heen zijn er vele verschillende soorten John Deere tractoren uitgebracht. Vanaf de jaren zestig en zeventig werden onder andere de 20-serie, de 30-serie en de 40-serie gelanceerd. In de categorie van de grotere modellen kwam daarnaast nog de 50-serie en 55-serie, die voorzien waren van airco en een complete powershift versnellingsbak.

Vanaf 2009 introduceerde de fabrikant compleet nieuwe productseries voor tractoren, combines en andere tractor accessoires. Tractoren van John Deere zijn op meerdere beurzen benoemd tot de tractor van het jaar. Desondanks bieden John Deere tractoren nog veel ruimte voor meer vermogen en een betere brandstofbesparing.

Dit komt omdat John Deere voor heel Europa één motor gebruikt, waardoor op alle modellen een marge wordt ingebouwd om te zorgen dat hij overal goed werkt. Bedrijven zoals Tractorchiptuningfiles.com passen op een veilige manier die marge aan, zodat bepaalde werkzaamheden sneller en gemakkelijker uitvoerbaar worden.

Snelheidsbegrenzer verhogen John Deere

Met John Deere tractor tuning is het mogelijk om de snelheidsbegrenzer te verhogen (of te verlagen). Deze kan worden verhoogd van 40 km/h naar 50 km/h. Dit is mogelijk bij de 20-serie, 30-serie maar ook bij de tractoren van de nieuwere M- en R serie.

Lees tip:  Mat witte Awax Fashion jethelm

AdBlue uitschakelen en/of verwijderen

Bij Tractorchiptuning.com kunt u ook terecht voor problemen met uw Adblue, EGR en DPH (roetfilter). AdBlue verwijderen of uitschakelen kan alleen via software gebeuren. Het is daarbij mogelijk om digitaal de inspuiting AdBlue uit te schakelen of AdBlue volledig uit te schakelen, waarbij de pomp volledig kan worden gedemonteerd.

EGR uitschakelen bij John Deere

Ook de EGR uitschakelen kan alleen via software bij John Deere tractoren worden gedaan. De EGR kan worden dichtgezet, waarbij de klep alleen wordt gesloten maar nog wel heel moet blijven. Een tweede optie is het volledig uitschakelen van de EGR, waarbij zowel de klep als de koeler volledig kunnen worden gedemonteerd. Dit is mogelijk bij modellen uit de 30-serie en de M- en R-series.

Roetfilter / DPF aanpassen

Tenslotte worden veel machines van John Deere uitgerust met een roetfilter (DPF), die een negatieve invloed heeft op het brandstofverbruik. Ook het roetfilter kan worden uit geprogrammeerd. Daarbij moet u er wel voor zorgen dat het filter leeg wordt gemaakt of dat er een vervangingspijp wordt gemonteerd.

Naast bovenstaande problemen oplossen kan Tractorchiptuning.com u helpen voor als u problemen heeft bij het opstarten van uw tractor of landbouwmachine. Zij ondersteunen alle apparatuur en checksum software. Neem eens een kijkje op hun site en wanneer u vragen heeft staat dit bedrijf u graag behulpzaam te woord.


Lees tip:  Automaat of handmatig, wat zijn de voordelen?BewarenBewaren