Tips om autoschade te voorkomen

Tips om autoschade te voorkomen

28 oktober 2018 Uit Door Ilonka

Niks is vervelender dan langs de weg staan met een kapotte auto. Je wilt dit dan natuurlijk ook erg graag voorkomen. Jaarlijks gebeuren er ontzettend veel ongelukken op de weg. Je rijdt bijvoorbeeld tegen een paaltje of een boom aan met flinke schade als gevolg. Vervolgens moet je je auto naar de garage brengen en kun je vaak heel wat geld gaan betalen. Wij geven je een paar tips die je kunnen helpen om autoschade te voorkomen.

Ga voor winterbanden

In de zomer rijd je op zomerbanden en in de winter op winterbanden. Klinkt hartstikke logisch, toch? Maar toch rijden heel veel Nederlanders in de winter ook nog op de zomerbanden. Winterbanden zijn zonde van het geld. Maar wist je dat je in de sneeuw met een snelheid van 50 km per uur met winterbanden maar liefst 28 meter sneller tot stilstand komt dan wanneer je met zomerbanden rijdt? Bij temperaturen onder de zeven graden bieden winterbanden al veel voordeel. De grip neemt toe en de remweg wordt verkort. Het is in de winter veel veiliger om met winterbanden te rijden, het kan je heel wat schade besparen.

Geen telefoon in de auto

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik je mobieltje niet in de auto! We herkennen het vast allemaal wel; we zitten in de auto en horen een berichtje binnenkomen, ik kan wel snel even kijken. Maar dit kan niet. Jaarlijks gebeuren er erg veel ongelukken doordat men afgeleid is door de mobiele telefoon. Je kunt namelijk veel sneller iets over het hoofd zien als je een berichtje aan het typen bent of snel een selfie maakt. Dus focus op de weg en hier voorkom je zeker weten veel autoschade mee.

Toch autoschade?

Toch dat paaltje net niet gezien? Of zit er een kras op je auto? Schade aan je auto wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Laat je auto alleen niet bij het eerste de beste autobedrijf achter, je wilt natuurlijk dat de schade goed wordt gerepareerd. Zoek op internet naar autoschadespecialisten en lees verschillende reviews. Herstel bij autoschade kan nogal eens wat kosten dus kijk ook naar de verschillende prijzen en vergelijk deze. Ben je toch nog niet helemaal zeker? Ga dan eens langs bij de specialist en laat je goed informeren.


Lees tip:  Musthaves die je autorit een stuk prettiger maken