Tips voor parkeren in Amsterdam

Tips voor parkeren in Amsterdam

29 juni 2020 1 Door Ilonka

Wie wel eens met de auto in Amsterdam heeft gereden, heeft ervaren dat dit een lastige opgave kan zijn. De stad is vrij nauw en druk, waardoor je lastig vooruit kunt komen. Daarbij is het parkeren in Amsterdam, opvallend duur. Amsterdam is zelfs één van de duurste steden in de wereld, wat betreft parkeren met de auto. Je kunt wel merken dat de gemeente van Amsterdam het liefst zo min mogelijk auto’s in de binnenstad heeft. Toch zijn er wel plekken te vinden in de Nederlandse hoofdstad, waar betaald parkeren een stuk toegankelijker is. Ben jij benieuwd hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel onderstaande tips!

Tip 1: parkeer bij dierentuin ARTIS

Dichtbij het stadscentrum, ligt De Koninklijke Dierentuin van ARTIS Amsterdam gevestigd. Dierentuin ARTIS heeft zijn eigen parkeerplaats en biedt daar ook parkeerplekken aan voor mensen die niet de dierentuin gaan bezoeken. Je hebt op deze parkeerplaats de optie om een dagkaart aan te schaffen. Met een dagkaart heb je het recht om te parkeren van 08:30-00:00 uur. De prijs van een dagkaart ligt op €15.

Mocht de parkeerplaats van Artis volgeraakt zijn, dan is er ook nog een parkeerterrein bij de dierentuin in de buurt. Dit parkeerterrein is de P1 Parking en ligt bij het Waterlooplein. Ook bij deze parkeergelegenheid, heb je de keuze om een dagkaart aan te schaffen. Hier kost een dagkaart €20 euro voor 24 uur.

Tip 2: parkeer bij een P+R garage

Een P+R garage staat voor Parkeren + Reizen of voor de niet Nederlanders; Park + Ride. Het idee van de Parkeren + Reizen garages, is dat deze net iets buiten het stadscentrum gelegen zijn. Het voordeel is dat er goedkoop geparkeerd kan worden en dat je vanaf daar met het openbaar vervoer naar het centrum kunt reizen.

Lees tip:  Uw autoruiten blinderen? Hou rekening met deze regels!

De kosten voor een P+R garage zijn gemiddeld €1 per 24 uur, mits je aan de voorwaarden voldoet. Om van deze deal gebruik te maken, moet je inrijden op zaterdag, zondag, feestdag of doordeweeks na 10:00 uur. Wanneer je buiten deze voorwaarden de P+R garage binnenrijdt, betaal je €8 voor de eerste 24 uur. Na 96 uur, betaal je bij alle P+R locaties het standaard tarief. Let er wel op, dat het verplicht is, om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Dit kan met de eigen OV-chipkaart of met een P+R GVB-kaart.

Tip 3: parkeer bij een ParkBee garage

Behalve dat er garages in Amsterdam te vinden zijn, waar je voordelig de gehele dag kunt staan, zijn er ook parkeergarages met voordelige uurtarieven. Een voorbeeld daarvan zijn de ParkBee garages en parkeerterreinen. Voor een paar euro per uur, kun je hier gemakkelijk de auto parkeren. Houd er wel rekening mee, dat de parkeerterreinen die in het centrum gelegen zijn, duurder zijn dan die daarbuiten.

ParkBee maakt overigens gebruik van online kortingen. Wanneer je van tevoren je parkeergelegenheid boekt, ben je goedkoper uit dan wanneer je zonder boeking komt parkeren. Door online te kijken, ben je ook direct op de hoogte van het aantal beschikbare plekken.