5 tips bij het uitkiezen van een BMW occasion

5 tips bij het uitkiezen van een BMW occasion

1 oktober 2018 Uit Door Ilonka

BMW occasions staan te boek als zeer goede tweedehands auto’s. Toch is het goed om als je van plan bent om een BMW occasion te kopen altijd heel goed op te letten. Want ook als je een occasion koopt, wil je immers een betrouwbare auto aanschaffen waarmee je toch met een gerust hart een paar jaar vooruit kunt.

Automaat en reviseren

Ze rijden prachtig hoor, BMW occasions met automatische transmissie. Besef echter wel dat een automaat om de 150.000 kilometer gereviseerd moet worden. Het kan dus zijn dat je binnen afzienbare tijd aan een dure reparatie vast zit. Een minder goede automaat maakt meestal meer lawaai en de auto rijdt wat schokkerig. Het kan geen kwaad om daar op te letten dus.

Let op de banden

Het is goed voor aanschaf van een occasion op de banden te letten. Besef ook dat banden per as (per twee dus) vervangen worden. Tel dat bedrag maar eens op bij de aankoopprijs. Zie je dat er twee verschillende merken banden zijn gebruikt, dan kun je er bijna automatisch van uitgaan dat er waarschijnlijk beknibbeld is op het onderhoud van de auto.

Maak een proefrit

Maak ook altijd een proefrit. Gewoon, om even te voelen hoe de auto rijdt. Luister tijdens de proefrit ook of je bijgeluiden hoort en ondervind of de auto al dan niet scheef trekt tijdens het rijden. Trap ook eens vol op de remmen en vergeet vooral niet om nog even te controleren of de ramen allemaal naar beneden kunnen.

Lees tip:  Waarom een auto inruilen?

Dealer boven particulier

Oké, koop je bij een particulier ben je vaak wat goedkoper uit. Maar goedkoop kan ook duurkoop worden want een particulier biedt nu eenmaal geen garantie zoals een autodealer. Bovendien kan een autodealer ook de overschrijving voor je regelen, zodat je niet de reis naar het postagentschap hoeft te maken. Maar kopen bij een dealer biedt je vooral meer zekerheid. Zoveel is wel zeker.

Bereken het omslagpunt

Heb je de keuze uit een dieseluitvoering of een auto die rijdt op LPG, bereken dan eerst het omslagpunt. Dieselolie is goedkoper, je betaalt -ook bij LPG- wel iets meer wegenbelasting. Alleen als je behoorlijk wat kilometers maakt, is rijden in een prachtige BMW op LPG of diesel pas echt interessant voor jou.