Auto met kapotte distributieriem verkopen, hoe doe ik dat?

Auto met kapotte distributieriem verkopen, hoe doe ik dat?

22 juli 2020 1 Door Stefan

Een auto met een kapotte distributieriem kan in sommige gevallen gemaakt worden, maar in andere gevallen is het helaas niet meer mogelijk omdat een kapotte distributieriem een hoop schade kan veroorzaken aan andere onderdelen van de auto. Toch betekent een kapotte auto niet dat je er niets meer voor kan krijgen. In tegendeel zelfs.

Auto met kapotte distributieriem verkopen

Een auto met kapotte distributieriem verkopen is namelijk altijd nog mogelijk. Een auto met schade is niet ineens niets meer waard. Uiteraard is hij minder waard dan een nieuwe auto of dezelfde auto waar geen schade aan is, maar een schadeauto verkopen is gewoon nog steeds mogelijk. Je kan dit op verschillende manieren doen. Allereerst is het mogelijk om de auto te verkopen via een online medium. Je kunt de auto in zijn geheel verkopen, waar niet altijd veel animo voor is, maar dat maakt het nog wel mogelijk. Ook kun je er voor kiezen om de auto in gedeeltes te verkopen. Onderdelen die nog goed zijn kun je uit de auto verwijderen om vervolgens te verkopen aan iemand die het onderdeel nodig heeft. Het is dan vrij lastig omdat je alle onderdelen moet kunnen verwijderen, maar ook omdat je op die manier vaak met de halve auto alsnog blijft zitten. Gelukkig is er nog een andere manier.

Auto verkopen aan bedrijf


Er zijn namelijk ook bedrijven die schadeauto’s kopen en laat dat nou een ideale manier te zijn om van de auto af te komen. Als eerste voordeel haalt het bedrijf de auto namelijk bij je op. Wanneer je de auto normaal aan een sloop verkoopt, moet je deze zelf er heen brengen. Met een kapotte auto is dat niet te doen en kost het een hoop geld. Daar bij komt kijken dat het bedrijf een goed bod doet op de auto en geen onzin biedt, maar wel naar waarde biedt. Ook komt er dus bij kijken dat je direct van de auto af bent en hier vrijwel niets voor hoeft te doen. Je komt dus nog heel makkelijk van een auto met kapotte distributieriem af.

Lees tip:  5 tips bij het uitkiezen van een BMW occasion