Auto verkopen; zo bepaal en ontvang je de juiste prijs

Auto verkopen; zo bepaal en ontvang je de juiste prijs

12 augustus 2017 Uit Door Ilonka

Als je van plan bent om je auto te verkopen, kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt hem inruilen bij de dealer of zelf te koop zetten via een online veiling of marktplaats. Hoe dan ook, het is verstandig van tevoren een goede prijs te formuleren, zodat je er financieel het beste afkomt en goed bent voorbereid. Vraag je teveel, dan zal je problemen krijgen je auto te verkopen en vraag je te weinig, dan worden kopers achterdochtig en zullen ze zich afvragen wat er mis is met de auto. Wil je je auto verkopen bij de dealer, dan kun je deze informatie gebruiken om te onderhandelen over de prijs voor je oude auto.

Raadpleeg de koerslijst

Zowel kopers van auto’s als verkopers maken gebruik van koerslijsten om te zien wat de marktwaarde is van jouw auto vandaag de dag. Je vult dan alle informatie in, zoals het merk, het bouwjaar, de kilometerstand en het soort motor. De koerslijst zal je dan een indicatie geven van wat jouw auto waard is op de markt. Deze indicatie kun je gebruiken wil je je auto inruilen via de dealer, maar ook als je een advertentie gaat zetten om je auto particulier te verkopen. Houd er rekening mee dat de prijs verder ook afhankelijk is van de algehele staat van de auto en de eventuele accessoires en extra opties die erop zitten.

Doe een vergelijking

Wil je je vraagprijs verder aanscherpen, en je auto snel verkopen, dan zal je ook moeten kijken voor hoeveel geld andere auto’s van hetzelfde merk te koop staan. Wijkt jouw vraagprijs hier te veel van af, dan zal je jouw auto lastiger kunnen verkopen. Het is wel belangrijk dat de kilometerstand ook overeenkomt zowel als het bouwjaar en het type motor. De uiteindelijke prijs bepaal je door vervolgens de algehele staat van de auto en de eventuele uitbreidingen te verrekenen.

Lees tip:  Snel en zonder te veel gedoe je auto verkopen

Plaats een eerlijke advertentie

Wil je je auto verkopen aan een particulier, dan kun je in de advertentie het beste zo eerlijk mogelijk zijn over hoe je tot deze vraagprijs bent gekomen. Zo laat je zien dat je betrouwbaar bent en zullen kopers ook eerder de vraagprijs betalen. Zijn er krasjes, andere mankementen of gebreken, beschrijf deze dan net zo gedetailleerd als de pluspunten. Vergezel alles met foto’s zodat de koper niet voor verrassingen komt te staan als hij langskomt voor een testrit. Met een beetje voorbereiding zorg je ervoor dat je de juiste prijs zal ontvangen en je je auto snel verkopen kan.

BewarenBewaren

BewarenBewaren