Een goede tweedehands auto aanschaffen

Een goede tweedehands auto aanschaffen

4 februari 2019 Uit Door Ilonka

Binnenkort van plan een nieuwe tweedehands auto te kopen? We denken graag met je mee en daarom hebben we deze blog voor je geschreven.Lees gauw verder!

Let op je eerste indruk

Wat is je eerste indruk? Ziet de auto er goed uit? Is het niet te mooi om waar te zijn? Voel je niet te bescheiden om de verkoper om informatie te vragen, zoals waarom hij/zij de auto wegdoet.

Let op het merk

Welke auto brengt de meeste waar op? Bijvoorbeeld Volkswagen Golf en Polo, Volvo en BMW 3-series brengen altijd zijn waarde weer terug. Indien je op zoek bent naar een goedkope auto, kan je deze merken beter vergeten.

Let op de kilometerstand

Zodra een auto meer dan 200.000 kilometer op de teller heeft staan, wordt deze al minder waard. En daarmee is een auto met meer dan 200.000 kilometer interessant voor een tweedehands auto. Waar je vooral op moet letten is, hoe die kilometers gereden zijn. Indien een auto met een hoge kilometerstand vooral snelwegkilometers heeft gereden heeft minder te lijden gehad dan een auto die bijvoorbeeld dagelijks een zwaar beladen aanhanger heeft gehad die vooral in het stadsverkeer heeft gereden.

Let op de APK

De APK is een momentopname en zegt relatief weinig over de werkelijke staat van de auto. Wat het wel zegt, is dat het hoogstwaarschijnlijk niet heel slecht gesteld is met de auto. Tevens zegt het dat de auto veilig genoeg is om mee deel te nemen aan het verkeer en is de kans dat de auto voorlopig geen reparatie nodig heeft. Kortom: hoe recenter de APK, hoe groter de kan dat je er in ieder geval nog een jaar veilig mee door kunt.

Lees tip:  Het concept van online auto kopen

Onder de motorkap

Schroef de oliedop los en kijk of hier schuim in zit. Als er schuim te zien is dan betekent dit dat er een scheur in het motorblok zit. Controleer tevens het niveau van de vloeistoffen onder de motorkap. Kijk onder de motor en versnellingsbak. Als daar olie resten zitten, dan betekent dit de auto lekkage heeft. Verder is het handig om het koelwater te controleren. Deze mag een kleurtje hebben maar het mag echt geen sporen van olie bevatten. Dit duidt namelijk op ernstige problemen met de motor.

Bekijk ook eens Grandlife en laat je inspireren door supercars!