Welke auto moet ik kiezen

Welke auto moet ik kiezen

20 september 2017 Uit Door Ilonka

Je wilt een nieuwe of gebruikte auto kopen, maar je bent er nog niet helemaal uit welke. In dit artikel gaan we de stappen doorlopen die belangrijk zijn voor een goede auto keuze. Het begint natuurlijk met de vraag wat je eisen allemaal zijn en wat je budget is. Moet het een gezinsauto zijn en zo ja hoeveel mensen moet de auto kunnen vervoeren. Wil je er veel lange afstanden mee rijden of worden het voornamelijk korte afstanden. Ga je de auto nieuwkopen, leasen of ga je voor een tweedehandsauto.

Wanneer je kiest voor een tweedehandsauto, dan is het belangrijk dat je niet opgelicht wordt. Kijk daarom eens op www.tweedehandsauto.net voor de beste tips, informatie en begeleiding bij het kopen van een betrouwbare tweedehands auto.

Stel je wilt een gezinsauto die ook een caravan of aanhanger kunt trekken, dan is het belangrijk dat je een auto kiest met genoeg vermogen (en een trekhaak). Omdat je budget natuurlijk bepalend is voor de mogelijkheden die je uiteindelijk hebt, is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele waarde die je terugkrijgt voor je huidige auto. Dit bedrag valt eigenlijk altijd tegen!

Hoeveel uren breng je door in je auto

Zit je veel in de auto, dan is het van belang dat je een auto kiest met zitcomfort. Dit is beter voor je gezondheid en plezier. Wil je een snelle auto, houd dan rekening met meer verbruik en toekomstige kosten. Reparaties en onderhoud van auto’s met een grotere motor vallen vaak duurder uit en komen tevens vaker voor dan bij goedkopere auto’s omdat deze simpeler in elkaar zitten.

Lees tip:  Auto verkopen; dingen die je het beste kunt laten

Een andere keuze die je moet maken is of je een handgeschakelde auto wilt of eentje met een automaat. Als je regelmatig in de file rijdt, dan zou ik zeker kiezen voor een automaat. Dat is een stuk rustgevender en kost je minder moeite met file rijden. Vind je handgeschakeld leuker, dan is dat natuurlijk ook een goed argument om voor een handgeschakelde bolide te kiezen, deze zijn vaak ook goedkoper.

Andere aspecten om over na te denken zijn de wegenbelasting, kosten voor verzekering (maak een keuze of je allrisk of WA/WA-casco verzekerd wilt zijn), de kleur van de auto, de leeftijd van de auto, garantie die je krijgt. Al met al behoorlijk veel keuzes die je moet maken om een auto te vinden die past bij jouw wensen én bij jouw budget.