Auto leasen of kopen? De voordelen van private lease

Auto leasen of kopen? De voordelen van private lease

28 november 2019 0 Door Bob

Private Lease is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het afgelopen jaar is het aantal particulieren in een private lease auto bijna verdubbeld. In de meeste gevallen is een auto leasen dan ook goedkoper dan een auto kopen. Zeker als je leasemaatschappijen vergelijkt via LeaseVergelijker.nl.

Zeker als je een nieuwe auto koopt van geleend geld, dan is private lease een stuk voordeliger. Maar ook als je de nieuwe auto betaald van spaargeld, dan ben je niet per definitie goedkoper uit. Als je in een nieuwe auto wilt rijden is private lease vaak het voordeligst, maar het goedkoopst ben je nog altijd uit door een tweedehands auto te kopen. 

Grootste voordelen van private lease

Kiezen voor private lease kent vele voordelen. Hieronder hebben we de grootste voordelen van private lease op een rijtje gezet.

  • Geen spaargeld nodig. Als je in een nieuwe auto wilt rijden is er vaak spaargeld nodig om de auto te kopen. Met private lease kan je in een nieuwe auto rijden als je een vast inkomen hebt. 
  • Kosten inzichtelijk. Een auto kost vaak meer dan dat mensen zich realiseren. Als je alle kosten bij elkaar optelt zul je versteld staan van hoe duur een eigen auto eigenlijk is. Denk aan reparatie kosten, wegenbelasting, verzekering, brandstofkosten en noem zo maar op. Bij private lease zijn de maandelijkse autokosten een stuk inzichtelijker.
  • Goedkoper. Een private lease auto is vaak goedkoper dan een auto kopen. Zeker als je geld moet lenen voor een nieuwe auto is dat het geval. Het voordeel is wel beperkter als je veel schadevrije jaren hebt. 
  • Geen onverwachte kosten. Met een private lease auto hoef je je niet meer druk te maken over onverwacht hoge onderhouds- en reparatiekosten.
Lees tip:  Auto privé leasen