Meer ruimte & meer plezier

Meer ruimte & meer plezier

16 februari 2019 Uit Door Ilonka

Het kiezen van een nieuwe auto is altijd een dilemma, ga je voor een sportieve auto, of kies je voor praktisch en koop je een bus? Veel mensen willen een auto met een sportieve uitstraling, maar willen ook fatsoenlijk boodschappen kunnen doen. Deze combinatie is niet mogelijk en er moet dus een keuze worden gemaakt. Toch is er wel een oplossing, namelijk: Dakdragers en dakkoffers!

Extra ruimte met dakdragers

Bij een auto met wat minder ruimte voor bagage zijn dakdragers een uitstekende oplossing!
We zien de dakdragers vooral vaak voorbijkomen tijdens wintersport en zomervakantie. Het is een ideale manier om gemakkelijk veel meer bagage mee te nemen, waardoor je in de showroom misschien toch kiest voor dat sportievere model.

Kies de juiste dakdragers

Dakdragers zijn er voor allerlei modellen en types. Er zijn ook universele dakdragers. Deze zijn vaak wat minder stevig en zijn lastiger te monteren. Ik raad je aan om dan ook dragers te kopen die gemaakt zijn voor jouw type auto. Voor bijna elk merk en type zijn er wel dakdragers beschikbaar zoals:

Veel dakdragers zijn gemakkelijk zelf te monteren en kunnen er snel op worden gezet en snel af worden gehaald. Met alleen dakdragers ben er nog niet, want er moet natuurlijk ook nog een dakkoffer op. Kijk bij de aanschaf hiervan goed welke dakkoffers geschikt zijn voor je type auto.

Het belang van onderhoud

Misschien klinkt het cliché maar we geven je toch de tip mee om de dakdragers en dakkoffers goed te onderhouden. Vooral als je op wintersport bent geweest. In deze gebieden ligt namelijk veel zout waardoor de dakkoffer/dakdrager snel kan gaan roesten. Als je hem na de wintersport op zolder gooit zonder ze schoon te maken dan is de kans groot dat u volgend jaar of voor de zomervakantie een nieuwe set kunt kopen.

Lees tip:  Veel voorkomende gekochte BMW onderdelen