Onmisbare scooteronderdelen, dit zijn ze

Onmisbare scooteronderdelen, dit zijn ze

8 november 2022 0 Door Brian

Heb jij een scooter of ben je erg bezig met scooters? Dan weet je vast wel dat je bepaalde onderdelen in je scooter écht nodig hebt. Er moet vaak gesleuteld worden aan scooters. Als je dit zelf kunt zal dit je veel geld besparen. Kun je dit niet zelf? Dan kun je bij een scooter service met de beste Vespa monteur terecht. Met de juiste onderdelen is jouw scooter zo weer gemaakt! Benieuwd naar de onderdelen? Lees dan verder!

Scooter onderdelen

Vrijwel elk scooteronderdeel is onmisbaar in een scooter. Inn de scooter zit natuurlijk een motor waar de scooter op rijdt, maar met alleen een motor ga je het niet redden. Een motor heeft veel onderdelen om zich heen nodig om vaart te kunnen maken. Zonder de olie in een scooter, loopt de motor niet. Ook een luchtfilter is onmisbaar, omdat het filter zorgt dat de lucht die door de motor wordt ingezogen zo schoon mogelijk is. Een luchtfilter moet op zijn tijd vervangen worden, want anders blijven er resten zand, olie en vocht in het filter.

De accu zorgt ervoor dat er stroom is bij he starten van je scooter. Ook zorgt de accu ervoor dat de verlichting, de toeter en de andere overige elektronische delen werken. Een accu loopt na een tijd leeg en is dan toe aan vervanging. Zonder accu start de scooter niet en dat maakt de accu dus een onmisbaar onderdeel.

Ook de bougie is een onderdeel dat niet te missen is in een scooter. Met zijn uiteinde in de cilinder doet de bougie zijn werk. Het geeft een vonk af om het mengsel van benzine en zuurstof te laten ontbranden. Als de bougie niet goed werkt, doordat hij vies is, dan komt er geen of een erg slecht ontbranding en zal de scooter niet zijn werk doen zoals dat hoort. Dit maakt ook de bougie een onmisbaar scooter onderdeel.

Lees tip:  Een juiste navigation kiezen

Zonder een goed remblok kun je op een scooter niet remmen. Remblokken moéten goed in de scooter zitten en zijn onmisbaar.

Naast de technische en elektrische onderdelen zijn ook een band, de claxon en de verlichting onmisbaar. Het is een must om te beschikken over goede banden onder je scooter. Heb je de bandenspanning onder de 2.5 promille? Dan heb je kans om de velgen te beschadigen en zelfs kapot te rijden. Zonder een fatsoenlijke claxon, is het verboden te rijden op de openbare weg. Ook zonder goede voor- en achter verlichting is het verboden te rijden. Doe je dit toch? Dan moet je niet raar opkijken als je een boete toegestuurd wordt.

Scooter kopen

Als je een scooter gaat kopen is het dan ook belangrijk om erop te letten dat al deze scooter onderdelen nog wel hun werk doen. Als je hier echt zeker van wil zijn, dan koop je een nieuwe scooter.