Zo herken je versleten ruitenwissers

Zo herken je versleten ruitenwissers

21 juli 2017 Uit Door Ilonka

Ruitenwissers van goede kwaliteit zijn belangrijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Ze garanderen een goed zicht bij regen, sneeuw en bij een verminderde zichtbaarheid. Maar hoe herken je versleten wissers?

Slijtage

Het verslijten van je wissers heeft vele oorzaken. Verbruikersorganisaties berekenden dat ze gemiddeld zo’n 150000 bewegingen maken waardoor de rubbers verslijten. Als je je wissers niet tijdig vervangt ben je een gevaar op de weg. Het tijdig vervangen van je wissers is dus een must.

De belangrijkste oorzaken van versleten ruitenwissers:

  • Een slechte montage
  • Slecht gebruik
  • Vastgevroren rubbers
  • Uitdroging van de rubbers

Versleten wissers herkennen

Als je wissers je ruit(en) onvoldoende schoonmaken of de hoeveelheid regen niet meer aankunnen, betekent dit dat ze hun beste tijd hebben gehad en dus aan vervanging toe zijn. Versleten wissers laten storende strepen achter en zorgen voor vervelende geluidshinder. Ze zorgen voor een minder goed zicht en zijn vaak oorzaak van ongevallen.

Spoiler ruitenwissers

Spoiler wissers zorgen voor extra druk. Dat zorgt voor minder strepen en vuil, ook bij hevig regenweer zelfs op autosnelwegen. Steeds meer producenten integreren de spoiler in hun wissers zelf. Het monteren ervan is kinderspel.

Flatblade wissers

Daar waar het rubber bij klassieke wisser vastgehouden wordt door een metalen beugel, zitten ze bij de flatblade uitvoering vast aan een flexibele. Ze beschikken standaard over een Teflon coating die de wrijving tussen de wissers en de ruit tot een minimum beperkt.

Flatblade wissers:

  • Zijn universeel waardoor ze op zo goed als alle auto’s passen
  • De rubbers kregen een Teflon beschermlaag
  • Zijn geluidsarm
  • Kunnen in beide richtingen droog wissen
  • Zijn duurzaam en gaan dertig procent langer mee dan gelijkaardige wissers zonder Teflon beschermlaag

Universeel

Lees tip:  Ruitenwissers kopen

De meeste wissers zijn universeel. Ze passen dus op meerdere merken auto’s. Kies universele wissers met dezelfde lengte als de originele. Te lange wissers steken tot voorbij de ruit en raken de rand rondom de ruit. Te korte wissers maken niet de volledige ruit schoon waardoor ze het zicht beperken.

Goede wissers met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kies en bestel je makkelijk online bij ruitenwissers-kopen.com