Hoe maak ik het beste mijn auto schoon?

Hoe maak ik het beste mijn auto schoon?

28 oktober 2021 0 Door WeTalkSEO

Een auto schoonmaken kan voor sommige best ingewikkeld zijn. Het standaard met water schoonmaken en stofzuigen is voor de meest wel voor zichzelf sprekend. Maar er zijn zoveel producten die je kan gebruiken om je auto weer te laten blinken.

Zorg voor een goed sopje

Een auto kan je goed schoonmaken met een lekker sopje door gebruik te maken van autoshampoo. Er bestaan genoeg shampoo merken voor auto‘s. Dit is een speciale shampoo gemaakt om het vuil van je auto af te kunnen halen. Als je de shampoo hebt aangebracht op je auto laat deze eerst een paar minuutjes intrekken en spoel het daarna af met water

Maak geen gebruik van een reguliere spons

Een reguliere spons van schuim is enorm slecht voor de lak van je auto. Gebruik dus als je je auto wilt poetsen een microvezel doekje. Doordat de gewone spons grote groeve heeft kan deze heel gemakkelijk vuil en steentjes vasthouden waardoor er heel gemakkelijk krassen op je auto kunnen komen. Een microvezel doekje heeft dit niet, omdat de vezels veel dichter op elkaar staan waardoor het vuil er heel moeilijk in kan blijven hangen.

Doe je auto in de wax

Nadat je je auto hebt gewassen en schoongespoeld kan je je auto ook nog even in de wax doen. Een waxbeurt aan je auto geven zorgt ervoor dat deze beter beschermd wordt tegen de zon. Ook is het een extra beschermlaag voor vuil. Je hoeft namelijk minder vaak je auto te wassen als je er wax op hebt gedaan. Alleen even afspoelen en klaar. Auto wax is hetzelfde als wax wat je in je haar doet. Het geeft een extra laagje waar vuil en stof moeilijk kunnen blijven plakken.

Lees tip:  Laat uw APK keuren in omgeving Zoetermeer

Laat het bij een carwash doen

Als je geen tijd hebt om zelf je auto schoon te maken kan je dit altijd bij een carwash in Oosterhout laten doen. Dit is vaak beter dan bij een wasstraat. De borstels bij een wasstraat zijn al heel vaak gebruikt en zouden kleine krasjes achter kunnen laten. Bij een carwash wordt er gebruik gemaakt van microvezeldoekjes of washandschoenen. Dit is veel beter voor de auto. En een carwash werkt met precisie waardoor je auto iedere keer schoon klaar is.