Hoe onderhoud je je auto goed?

Hoe onderhoud je je auto goed?

18 februari 2018 0 Door Ilonka

De meeste mensen wassen zichzelf elke dag, eten goed, en sporten af en toe. Dit alles puur om jezelf goed te onderhouden en goed te kunnen blijven functioneren. Waarom zou je dit niet ook bij je auto doen? Je auto wordt sowieso eens in de paar jaar compleet gecontroleerd tijdens een APK keuring, maar als jij je auto ook tussendoor goed onderhoudt, gaat hij een stuk langer mee. Daar wordt zowel je auto als jij erg blij van!

Hoe doe je dat dan?

Om te beginnen is het belangrijk dat je banden goed op spanning blijven. Met de juiste spanning slijten ze minder snel, en verbruik je ook minder brandstof. Een win-win situatie dus. Je bandenspanning controleren kan heel gemakkelijk en gratis bij de meeste tankstations bij jou in de buurt. Eventueel kan een medewerker van het tankstation jou verder helpen. Als je daar dan toch bent, controleer gelijk ook of je nog genoeg koelvloeistof en Castrol motorolie hebt. Koelvloeistof is erg belangrijk om de motor terug te koelen, zo raakt hij niet oververhit tijdens een lange autorit. Motorolie is van belang om de motor van jouw auto soepel te laten lopen. Het type motorolie verschilt per auto, waar de ene auto Castrol 5W40 nodig heeft, loopt de ander soepeler op Castrol 2takt. Laat je hierover informeren bij de winkel, het verschil zit hem voornamelijk in de viscositeit. Vul tot slot je ruitenvloeistof netjes bij. Niet alleen fijn om een fris ogende ruit te hebben, maar dit is ook beter voor je eigen veiligheid. En die staat voorop, toch?

Mocht je dan toch lekker bezig zijn, haal je auto ook even door de wasstraat! Zo ziet hij er niet alleen van binnen, maar ook van buiten weer stralend uit. Veel veilige kilometers!


Lees tip:  Uitdeuken zonder lakschade; wat zijn de mogelijkheden?