Laat uw APK keuren in omgeving Zoetermeer

Laat uw APK keuren in omgeving Zoetermeer

4 januari 2018 Uit Door Ilonka

Als u in bezit bent van een auto bent u vast bekend met een jaarlijkse APK keuring. Voor veel autobezitters is dit altijd weer een vervelend moment. Je auto wordt gekeurd om te kijken of deze nog aan de wettelijke eisen voldoet. Als dit niet zo is moeten de afgekeurde onderdelen vervangen worden anders mag je geen gebruik meer maken van je auto. Deze keurig moet uitgevoerd worden omdat het een verplichting van de overheid is. Zodra je niet aan deze keuring meedoet riskeer je een boete. De overheid heeft dit ons verplicht om de veiligheid op de weg te vergroten. Er zijn in de omgeving Zoetermeer autobedrijven die ervoor kunnen zorgen dat u weer veilig de weg op mag. Om u iets meer te vertellen over de APK keuring en APK keuring in Zoetermeer schreven wij dit artikel voor u!

Wat is een Apk-keuring

Bij een apk-keuring (algemene periodieke keuring) wordt uw auto op een paar onderdelen gecontroleerd.

  • Verkeersveiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Als eerste wordt uw auto gecondoleerd op verkeersveiligheid. De remmen, schokdempers, banden stuurinrichting en verlichting worden gecontroleerd. Als deze onderdelen nog in goede staat zijn kan u veilig deelnemen aan het verkeer. Om goed voor het milieu te zorgen is het belangrijk dat je niet te veel uitlaadgassen uitstoot dit wordt dus ook streng gecontroleerd tijdens de keurig. Bij de registratie word je kilometerstand en voertuigbewijs gecontroleerd. Als deze zaken allemaal in orde zijn kan je weer veilig deelnemen aan het verkeer. Alleen als u in bezit bent van een oldtimer bent u niet verplicht om uw auto APK te laten keuren. In heel Europa krijg je te maken met deze APK keuring dit is een verplichting van de Europese unie. Ze hebben dit aangesteld om de wegen van Europa veiliger en milieuvriendelijker te maken.

Lees tip:  Onderhoud auto

Apk Zoetermeer

Is uw auto weer toe aan de jaarlijkse APK keuring. Neem eens contact op met een autogarage in Zoetermeer. Zij staan voor u klaar om uw auto van de juiste keuring te voorzien. Door de hoeveelheid auto’s die we in Nederland hebben is het voor autogarage Zoetermeer fijn om vroegtijdig een afspraak te maken. Zo is het mogelijk om een duidelijke planning te maken zodat iedereen tijdig aan de beurt komt. En voor zelf voorkomt u de kans op een boete. U krijgt van het RDW een brief thuis gestuurd met de herinnering om uw auto te keuren. U kan ook zelf bijhouden wanneer de auto gekeurd moet worden dit is mogelijk via de website van het RDW.

Heeft u een oproep gehad?

U krijgt normaal gesproken ongeveer twee weken voor de vervaldatum van uw APK een brief thuisgestuurd. Maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een APK keuring in Zoetermeer. U kan via de website een afspraak maken. Als u veder nog vragen heeft kan u altijd contact opnemen. De monteurs staan graag voor u klaar om deze vragen te beantwoorden. Ook voor andere werkzaamheden aan uw auto kunt u langs gaan bij autogarage Zoetermeer.