Tips bij het gebruik van Meguiar’s auto detailing producten

Tips bij het gebruik van Meguiar’s auto detailing producten

7 oktober 2022 0 Door Adbull

Meguiar’s Detailer is een van de meest gerespecteerde namen op het gebied van autodetailleringsproducten, en niet zonder reden. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en blijft innoveren in de branche. Hun lijn van synthetische wassen, poetsmiddelen en reinigingsmiddelen behoren tot de beste op de markt. Net als elk ander product dat er is, hebben ze een beetje knowhow nodig als je wilt dat ze hun best doen.

Zorg dat de auto koel is en in de schaduw staat

Het is ook belangrijk om je auto op een schaduwrijke plek te wassen of te waxen. Was of wax je auto niet als het zonnig en warm is. Dit kan ertoe leiden dat je verflaag uitdroogt en barst, waardoor je een lelijke afwerking krijgt. Hetzelfde geldt voor wassen of waxen op een regenachtige dag. Je wilt geen watervlekken op de lak, dus vermijd te wassen en te waxen tijdens de koelere delen van de dag. Als het buiten koud is, zorg er dan voor dat de temperatuur hoog genoeg is zodat het water niet meteen bevriest wanneer het op je voertuig wordt gespoten.

Laat zeep en water niet opdrogen op het oppervlak van je auto

Dit is vrij duidelijk, maar het moet nog steeds worden herhaald. Als je je auto wast, laat dan geen zeepresten achter door het zeepsop te laten drogen. Hoewel Meguiar’s G17216 Ultimate Wash & Wax een uitstekend product is dat geweldige resultaten geeft, wil je niet rondrijden met zichtbaar schuim op de buitenkant van je voertuig. Ze veroorzaken strepen in de lak nadat ze zijn opgedroogd.

Lees tip:  Je eigen fietsketting smeren in een aantal stappen

Laat de wax drogen voordat je hem afveegt

Wanneer je wax op je voertuig aanbrengt, wil je ervoor zorgen dat het droogt voordat je het afveegt. Harsen is een proces dat tijd kost, dus je kunt de was niet zomaar opsmeren en meteen beginnen te verwijderen. De applicatorpad absorbeert een deel van de vloeistof uit de fles, waardoor er minder contact met je verf overblijft. Als je water gebruikt om was te verwijderen, en als je later in het detailleringsproces een nieuwe laag of toplaag aanbrengt, is er niet genoeg productopbouw voor een goede bescherming of glans. Veeg overtollige vloeistof zo snel mogelijk na het aanbrengen weg met een schone microvezeldoek, zodat alleen wat nodig is je lak bedekt.

Reinig een klein gebied tegelijk met wax of polish

Als je je auto waxt of polijst, kun je het beste kleine hoeveelheden product tegelijk op een klein oppervlak gebruiken. Als je de wax of polish over grote vlakken verspreidt, droogt het te snel en trekt het niet in de verf. Als je een kleine hoeveelheid product op een klein gebied gebruikt, krijg je betere resultaten.

Koop voordelig je auto producten bij Customcarcare.eu.