5 tips om in één keer je rijbewijs te halen

5 tips om in één keer je rijbewijs te halen

11 maart 2019 Uit Door Ilonka

Het hebben van een rijbewijs is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Zo helpt het hebben van een rijbewijs je met het vinden van een baan. Daarnaast is het ook voor jezelf erg fijn om een rijbewijs te hebben. Een dagje uit wordt zo opeens een stuk eenvoudiger! Wil jij je rijbewijs in één keer halen? Dan lees je hieronder 5 handige tips.

Tip 1: Kies een instructeur waarmee het klikt

Terwijl je een rijschool kiest zal je al goed na moeten denken over het rijexamen zelf. Denk jij dat een bepaalde instructeur je goed genoeg kan voorbereiden? Als de communicatie tussen jou en de instructeur moeilijk verloopt, kan je beter voor een andere rijschool kiezen. Je rijbewijs halen gaat een stuk sneller als het goed klikt tussen jou en de instructeur.

Tip 2: Volg een dagcursus voor de theorie

Veel mensen hebben moeite met het theorie examen. Ben jij ook iemand die het erg lastig vindt om theorie te leren? Dan is het aan te raden om een dagcursus te volgen. Tijdens deze cursus leer je binnen één dag alles dat je over de theorie moet weten.

Tip 3: Neem voldoende praktijklessen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je veel meer lessen volgt dan noodzakelijk, maar het is soms wel beter om een aantal lessen extra te volgen. Zo voel jij je tijdens je rijexamen net iets meer op je gemak.

Lees tip:  Start vandaag nog met een gratis proefrijles

Tip 4: Kies voor een tussentijdse toets

Het is mogelijk om voor een tussentijdse toets te kiezen. Indien de tussentijdse toets goed gaat, kan je vrijstelling krijgen van de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Dit scheelt je weer een hoop spanning tijdens het rijexamen!

Tip 5: Neem een faalangstexamen indien het nodig is

Weet jij van jezelf dat je een enorme last van faalangst hebt? Dan is het aan te raden om een faalangstexamen af te leggen. Bij dit examen wordt er veel meer rekening gehouden met spanning dan bij een normaal examen. De examinator die het examen aflegt is hier speciaal voor opgeleid en zal je waarschijnlijk vrij goed kunnen kalmeren. Zo is de kans op slagen een stuk groter!


Laatste nieuwe berichten