Autoverzekering van een rijles auto

Autoverzekering van een rijles auto

6 augustus 2019 Uit Door Ilonka

Hoe zit het met de verzekering van een rijles auto? Net als iedere auto moet een rijles auto ook worden verzekerd. Voordat een auto in Nederland het verkeer in mag, moet de auto eerst worden  verzekerd. Voor rijles auto’s geldt eerst een keuring bij de RDW, voordat de auto kan worden verzekerd. De verzekering van een rijles auto kan eigenlijk in twee fases worden verdeeld: voor de RDW keuring en na de RDW keuring. Doordat een auto het openbare weg op gaat om naar de keuring te gaan, is het verplicht dat de auto een tijdelijke verzekering heeft. Lees snel verder waar u op moet letten bij het verzekeren van een rijles auto.

Rijles auto verzekering

Er zijn verschillende soorten verzekeraars die u kunnen helpen bij het verzekeren van een rijles auto. Voor u is het natuurlijk het belangrijkst dat u kiest voor de verzekeraar die snel, professioneel en voordelig is. Om te bepalen welke verzekeringsmaatschappij het beste bij u past, is het aan te raden om de aanbieders te vergelijken. Als u deze werkwijze hanteert, dan zult u merken dat u een hoop geld bespaart. Wettelijk bent u verplicht om een WA verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) aan te sluiten bij het importeren van een auto uit het buitenland. Tevens is het ook mogelijk dat u kiest voor een extra verzekeringsmethode zoals all-risk of casco.

Autoverzekering rijles auto vergelijken

In Nederland zijn er meerdere verzekeringsmaatschappijen die u op weg kunnen helpen bij het verzekeren van een rijles auto. Wel is het belangrijk om te weten dat het vergelijken van de verzekeraars zorgt voor een vermindering  van de kosten op gebied van verzekering. Heeft u nog twijfels over het verzekeren van een rijles auto? Dan kunt u het beste ervoor kiezen om advies te verkrijgen bij de verzekeringsmaatschappij zelf. Een professionele verzekeringadviseur zal u helpen bij het vinden van een passende oplossing bij uw probleem.

Lees tip:  Rijschool Vlam Utrecht

Verzekering voor eendagskenteken

Een rijles auto uit het buitenland moet in eerste instantie door het RDW worden gekeurd. Voor dit onderzoek moet de auto natuurlijk naar Nederland komen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de auto is voorzien van een eendagskenteken. Met dit kenteken is het mogelijk dat u naar de keuring toegaat met de auto. Voor de eendagskenteken hoeft u niets te betalen, maar het is wel verplicht om minimaal een WA verzekering aan te sluiten. Tegenwoordig is het mogelijk om de eendagskenteken online aan te vragen via de website van de RDW.