Het belang van BHV opleiding voor een rijinstructeur

Het belang van BHV opleiding voor een rijinstructeur

1 december 2018 Uit Door Ilonka

Wanneer je rijinstructeur bent of een eigen autorijschool hebt, is het van belang om een BHV opleiding te volgen. Je bent de hele dag en week op weg met mensen en je leert ze om auto te rijden. Autorijden gaat niet zonder gevaren en vooral in het leerproces is de kans aanwezig dat er ongelukken gebeuren. Wanneer er daadwerkelijk een ongeluk gebeurt, is het hebben van een BHV certificaat van groot belang. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn en hoe je een BHV opleiding kunt volgen.

De voordelen van een BHV opleiding

Stel je voor, je rijdt in de auto met een van je leerlingen en er gebeurt een ongeluk. Voordat de ambulance bij jullie is gearriveerd zijn er waarschijnlijk al tien kostbare minuten voorbij. Op het moment dat jij een BHV opleiding hebt gevolgd, kun je de tien minuten benutten. Wat je hebt geleerd bij de opleiding volg je uit en je kunt eerste hulp verlenen aan het slachtoffer.

Naast dat je voor je eigen leerlingen kunt zorgen, kan het ook voorkomen dat er bij jou in de buurt een ongeluk gebeurt. In dit geval ben jij ook de aangewezen persoon die eerste hulp kan verlenen. Je kunt een BHV opleiding dus op meerdere momenten goed gebruiken.

Het halen van een BHV opleiding

Wanneer je denkt dat een BHV opleiding toch wel van groot belang kan zijn en je kan helpen in je werk, dan vraag je je vast af hoe je aan een BHV certificaat komt. Dit is gemakkelijk te halen bij een opleidingscentrum. Bij een opleidingscentrum dat gaat over veiligheid en mobiliteit, kun je een cursus volgen. Na het behalen van de cursus ben je officieel een BHV’er. Naast het behalen van een BHV certificaat kan je bij dit soort centra vaak ook terecht voor een VCA cursus.

Lees tip:  Een rijschool Roosendaal vinden; wat is belangrijk?