Theorie examen tips!

Theorie examen tips!

6 april 2021 1 Door 050media

Ben je begonnen met het nemen van rijlessen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je ook jouw auto theorie examen haalt. Let op dat je dit op tijd inplant. Je kunt dit doen via het CBR, maar ze hebben vaak maar een aantal data waarop je kunt. Zeker nu is het goed om dit op tijd in te plannen anders kun je straks niet op tijd afrijden. 

Zelf leren of een cursus?

De eerste vraag die je jezelf afvraagt is natuurlijk of je het zelf gaat doen met een boek of een cursus gaat doen. Tegenwoordig kun je zelf heel goed voorbereiden voor jouw theorie examen. Je kunt een boek aanschaffen en zelf beginnen met leren. Daarnaast zijn er veel oefenexamens online die je kunt gebruiken. Vaak komt er bij het aanschaffen van een boek ook een online examen dat je kunt oefenen. Dit is vaak alleen als je een nieuw boek aanschaft. Je kunt er voor kiezen om een tweedehands boek te kopen, maar houdt er dan rekening mee dat je dan waarschijnlijk geen toegang hebt tot de online examens. Gelukkig zijn er andere manieren om jouw theorie examen te oefenen. Zo zijn er verschillende proefexamens online die je kunt gebruiken. Dit kost vaak een klein bedrag. 

Je hoeft dus niet altijd een cursus te doen. Heb je écht veel moeite met leren? Dan is het wel aan te raden om een cursus te doen. Vooral omdat je meteen vragen kunt stellen en uitleg kunt krijgen. Daarnaast is een cursusdag vaak meteen gekoppeld aan een theorie examen, zodat je niet lang hoeft te wachten. Er komt toch een nadeel bij de cursussen. Je stampt zo snel mogelijk alles in jouw hoofd, waardoor je het tijdelijk wel er goed hebt inzitten. Maar omdat het zo snel is gegaan, zal je de kennis ook sneller weer kwijtraken. Dat is niet ideaal. Het proces van het zelf leren, slaat de informatie beter op waardoor je er uiteindelijk meer aan hebt. 

Lees tip:  Theorie examen auto

Vragen stellen! 

Als je eenmaal bezig bent met het leren voor jouw theorie examen is het belangrijk om vragen te stellen. Zeker als je het zelf gaat doen met een theorieboek en wat oefenexamens. Jouw rij-instructeur is er voor de autorijlessen, maar vergeet niet dat zij de theorie net zo goed of juist beter dan jou moeten weten! Als ze je dus iets laten doen, vraag dan ook meteen waarom het zo moet. Geen enkele vraag is een domme vraag. Zo kun je jezelf beter voorbereiden. Je kunt ook aan vrienden of familie vragen stellen, maar de kans dat zij het niet weten of misschien verkeerd geleerd hebben is groter dan bij jouw instructeur. 

Hopelijk heb je hier wat aan en kun je snel jouw theorie examen halen!