Liever niet met openbaar vervoer? Huur een auto!

Liever niet met openbaar vervoer? Huur een auto!

14 juli 2020 1 Door Stefan

Als er iets is dat we hebben moeten opsteken wat betreft de bestrijding tegen het coronavirus, is het het belang van afstand houden tot anderen. Door minimaal anderhalve meter afstand van andere mensen te houden kunnen we de verspreidingsmogelijkheden van het virus zoveel mogelijk tegengaan. Een plek waarin het houden van anderhalve meter afstand erg moeilijk is, is het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer dient dan ook zoveel mogelijk vermeden te worden, aldus de Rijksoverheid. Als je werkgever verwacht dat je wel op kantoor komt werken en je altijd met het openbaar vervoer naar je werk reist, kan het zijn dat je nu naar een andere oplossing zoekt. Een van deze oplossingen is het huren of kopen van een auto. 

Huren, leasen of kopen? 

Als je besloten hebt dat je een auto nodig hebt om naar je werk te kunnen komen, kun je een auto huren, leasen of kopen. Een auto kopen is vaak een dure investering en is niet iets wat zomaar iedereen kan betalen. Als je dit geld wel hebt en al langer twijfelde over het aanschaffen van een auto is dit misschien wel jouw beste optie. Huren of leasen hebben enkele overeenkomsten, de belangrijkste hierin is dat de auto niet van jezelf wordt. Het huren van een auto is redelijk prijzig, tenzij je de auto maar voor een hele korte termijn nodig hebt. Een huurauto kun je bijvoorbeeld al huren voor een paar uur. Leasen gaat vanaf een maand, als je de auto voor langere tijd nodig hebt is leasen een betere optie.  

Lees tip:  Op zoek naar een toffe ervaring? Laat Urban Events je verder helpen

Shortleasen? 

Binnen leasen zijn er tegenwoordig ook nog verschillende opties wat betreft de lengte van de leasen, shortleasen en normaal leasen. Bij shortleasen lease je de auto voor minimaal één maand, je kunt de auto na die maand op ieder gewenst moment terugbrengen. Een normaal leasecontract loopt vaak meerdere jaren, waardoor dit als tijdelijke oplossing helemaal niet interessant is. Het leuke van shortleasen is dat je de auto dus ook voor een kortere periode in je bezit kan hebben. Zo kun je de ene maand kiezen voor een Mini shortlease en de volgende maand voor een Mercedes shortlease