Magneetsticker auto: een handige sticker voor op je auto

Magneetsticker auto: een handige sticker voor op je auto

17 oktober 2019 Uit Door Bob

Reclame op je auto. Erg belangrijk als je een bedrijf hebt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat je met autoreclame wel 160.000 contactmomenten per maand kunt hebben. Daar zitten veel potentiële klanten tussen, dus die kans moet je niet laten lopen. Vooral omdat reclame op je auto niet duur hoeft te zijn. Je kunt natuurlijk je auto laten wrappen of beletteren. Daarmee zijn mooie resultaten te behalen. Heb je niet zoveel budget, dan kun je met autostickers al veel doen. Je kunt een permanente sticker nemen, maar een magneetsticker auto is ook een optie. In dit blog lees je er meer over. 

De voordelen van een magneetsticker auto

Een permanente autosticker is handig als je langdurig reclame op je auto wilt hebben. Wil je dat niet? Of wil je niet altijd met reclame rondrijden? Dan is de magneetsticker auto een goed alternatief. Deze sticker plakt niet met lijm aan de ondergrond, maar met magnetische lading. Daarom moet het metaal waar je de sticker wilt plakken wel ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten, anders blijft die niet zitten. Dit kun je testen door een sample op te vragen van het materiaal bij je stickerleverancier. 

Voor wie is een auto magneetsticker handig?

Automagneten zijn handig voor zzp’ers die voor meerdere opdrachtgevers werken en soms de naam van de opdrachtgever op hun auto moeten voeren. Of als je meerdere bedrijven hebt en je de reclame wilt aanpassen aan de klant waar je heengaat. Kom je wel eens beroepsmatig op plekken waar aan de weg gewerkt wordt? Dan is het handig als je tijdelijk een sticker met ‘werkverkeer’ op je auto kunt plakken. Voor verkeersregelaars die met eigen auto rijden is een magneetsticker auto met daarop de tekst ‘verkeersregelaar’ makkelijk. 

Lees tip:  De verrassende kwetsbaarheid van autosleutels

Magneetsticker auto: handig voor tijdelijke toepassingen

Auto magneetstickers zijn ook handig voor garagehouders die bijvoorbeeld de prijs op een auto willen plakken. Dit wil je niet met permanente stickers doen, omdat die lastig te verwijderen zijn. Bovendien kun je magneetstickers meerdere keren gebruiken. Dus als je een auto verkocht hebt, kun je de prijssticker zo weer voor een andere auto gebruiken. Het enige waar je bij de magneetsticker auto op moet letten is dat je af en toe de onderkant van de sticker en de plek waar de sticker zit schoon moet maken. Door de magnetische werking trekt zo’n sticker ijzerdeeltjes die op straat liggen aan. 

Behalve reclame ook herkenbaarheid

Autostickers zijn er niet alleen om reclame te maken. Ze zorgen ook voor herkenbaarheid. Vandaar dat brandweer- en politieauto’s en ambulances meestal duidelijk te herkennen zijn aan hun belettering. Herkenbaarheid kan ook voor andere bedrijven en organisaties een reden zijn om te kiezen voor autoreclame. Het voordeel van de auto magneetsticker is dat als je je auto ook privé gebruikt je de magneetplaten er zo af kunt halen. 

Raamfolie voor op autoruiten

Behalve stickers op je auto, kun je ook stickers op je autoruiten plakken. Ook daar heb je twee varianten: een permanente en een tijdelijke. De permanente wordt net als bij stickers voor op de auto gemaakt van vinyl. De tijdelijke wordt meestal gemaakt van statisch vinyl. Wellicht dat je deze raamfolie wel kent van je kindertijd. Om er voor te zorgen dat kinderen zich niet vervelen zijn er alle leuke stickerpakketten op de markt waarmee ze zich kunnen vermaken tijdens een lange rit. Omdat je natuurlijk niet wilt dat die stickers permanent op je ruiten blijven zitten, worden ze gemaakt van statisch vinyl. Dit vinyl kun je dus ook gebruiken voor tijdelijke autobelettering op je autoruiten.