Afsluiten van een autolening

Afsluiten van een autolening

20 november 2016 Uit Door Ilonka

De aanschaf van een auto vergt een flinke investering. Niet zelden wordt hier dan ook een autolening voor afgesloten. De investering betaald zich in de meeste gevallen terug en u zult veel plezier en gemak beleven aan het vervoer. Voor het afsluiten van dergelijke lening zijn wel een aantal dingen nodig en ook niet iedereen komt in aanmerking. In dit artikel zullen we de stappen tot het afsluiten van een autolening behandelen.

Vereisten
In de meeste gevallen sluit u de autolening af bij een bank. Deze bank stelt vaak de eis dat je er een betaalrekening hebt, in het land van aanvraag woonachtig bent en een vast inkomen heeft. Hierbij moet u tussen de 18 en 70 jaar oud zijn, al is dit vrij logisch bij de hiervoor genoemde punten. Ook mag u geen BKR notaties en/of uitkeringen op u naam hebben staan.

Documenten
Om u kredietwaardigheid na te gaan zijn een aantal documenten vereist. Zie hier:

  • Een offerte of factuur van de aan te schaffen auto.
  • Bewijs van huisvesting
  • Identiteitsgegevens (Paspoort of ID-kaart).
  • Bewijs van inkomen
  • Bewijs van tewerkstelling
  • Andere lopende leningen en kredieten

Goedkeuring
De kredietverstrekker zal aan de hand van de geleverde gegevens een financieel profiel opmaken. Aan de hand hiervan gaat bepaald worden of de aanvraag wordt goedgekeurd. Ook zal nog snel gekeken worden naar uw woonsituatie en leenhistorie. In geval van een negatieve uitslag kunt u proberen bij een andere bank of geldverstrekker een autolening af te sluiten. De ene verstrekker is immers moeilijker dan de ander.

Vergelijken
Omdat elke verstrekker een verschillend model hanteert is het geen slecht idee de verschillende autoleningen te vergelijken. Het is mogelijk bij verschillende instanties een aanvraag in te dienen, dus maak hier ook gebruik van om er achter te komen welke het meest voordelig is in uw geval.

Lees tip:  Wat is Carstyling?